Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Model
© Maria Dias

La Model es transformarà en un espai verd de 14.000 metres quadrats

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Més de 100 anys i moltes, moltes històries envolten la Model. La presó va tancar portes el 8 de juny, just un dia abans de complir exactament 113 anys de vida. Ens agradi o no, la Model ha esdevingut una icona de la ciutat, i ha acollit a polítics com Jordi Pujol o Lluís Companys, i delinqüents populars com 'El Vaquilla' o El Torete '. Fins i tot l'hem pogut anar a visitar!

Ara que ja ens hem pogut acomiadar d'ella, es van coneixent els usos que es donaran a la zona on trobàvem la famosa presó. De moment podem dir que es crearà un espai verd de 14.000 metres quadrats, que serà un pulmó verd per als veïns de l'Esquerra de l'Eixample. "S'obre un món de possibilitats per al barri, per al districte i, en definitiva, per a la ciutat", deia la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

A més d'aquesta bona notícia, també hem sabut que es construiran 150 pisos de lloguer assequible, a més d'equipaments municipals. Però el que també crida l'atenció del full de ruta de l'espai de la Model és la creació d'un espai anomenat la Model Espai Memorial, "on es programaran activitats culturals i expositives per conèixer la història de la presó".

En total es calcula que s'invertiran 4,9 milions d'euros en el projecte, i les obres podrien començar en 2020. La transformació de la Model en un pulmó obert a la ciutadania serà una realitat en els pròxims anys.

Últimes notícies

    Publicitat