Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La píndola anticonceptiva masculina s'apropa

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Des de l'aparició de les píndoles anticonceptives als anys 60, el concepte del control de la natalitat s'ha centrat únicament en les dones. La píndola, el diafragma o el Norplant són mètodes anticonceptius que garanteixen més del 90% d'èxit, però en el cas de les píndoles, no és gens fàcil per a una dona viure gairebé esclavitzada a elles, cada dia de la setmana.

L'home, per la seva banda, s'ha rentat les mans tradicionalment i s'ha excusat en què només poden -podem- usar el preservatiu. O bé fer-nos la vasectomia en el cas de no voler tenir fills ad eternum. Però per sort, cada vegada que sorgeixen més notícies sobre la possible aparició d'una píndola anticonceptiva masculina. Tot i això, sempre es parla dels molts efectes secundaris que tindria per a l'home, com la pèrdua de la libido, augment de pes, nàusees o processos depressius. Però, que no en tenen, d'efectes secundaris, les dones? Fa més de 50 anys que els pateixen!

També s'ha dit que no hi ha grups importants disposats a invertir o finançar estudis sobre la píndola anticonceptiva masculina, però això s'hauria acabat. La fundació de Bill i Melinda Gates estarien al darrere del finançament de més de mig milió d'euros per crear una píndola anticonceptiva que bloquejaria puntualment la capacitat fertilitzant de l'esperma, s'explica al web Technology Review. L'equip de Gates, encapçalat per Martin Matzuk, director del Centre per al Descobriment de Fàrmacs de la Facultad de Medicina de Baylor (EUA), treballa en una píndola que no tindria efectes secundaris i que seria reversible, és a dir, no suposaria una esterilització com la vasectomia.

El projecte permetrà treballar millor en el control de la població mundial i també alliberar la dona, fent que els mètodes anticonceptius siguin més igualitaris. Tot i que el camí encara és llarg, la píndola anticonceptiva per als homes suposarà una autèntica revolució, i podria estar cada cop està més a prop de ser una realitat.

Últimes notícies

    Publicitat