Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La platja per a gossos agrada, tot i ser molt petita

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

La zona per a gossos de la platja de Llevant va entrar en funcionament el passat 19 de juliol. Des de llavors han estat moltíssims els usuaris que han gaudit d'aquest espai delimitat per una tanca on els gossos poden córrer, banyar-se, jugar amb altres quissos o fer el que els roti sense que això impliqui una multa. O una brega amb aquells que els molesta que els gossos estiguin a la platja.

Avui ens hem apropat a aquesta zona per saber què n'opinen els usuaris i ens hem trobat, primer, amb molts pocs animals. Es comença a notar que les vacances s'han acabat i que l'afluència de gent és menor. Tot i això, compto uns 20 gossos, alguns bastant porucs que no s'atreveixen a mullar-se i d'altres que s'obliden de tot i només volen nedar i nedar.

El Francisco, la primera persona a qui preguntem, ja ens dóna pistes de quin serà el denominador comú entre les opinions dels usuaris de la platja per a gossos: l'espai és massa petit. "Ara està bastant buida, però a l'agost ha estat insofrible. Haurien d'haver previst que això s'ompliria, i així ha estat. Semblàvem tots ovelles aquí estrets, amb el que comporta d'olors i problemes entre gossos. Ells també pateixen ansietat en veure tanta gent i gossos. L'espai es queda molt petit ". Bé, el Francisco ha estat el més negatiu de tots. És veritat que quan un hi arriba te la sensació d'estar en una zona petita, però no oblidem que la platja per a gossos és una prova pilot i que a partir de l'octubre, un cop l'espai estigui ja tancat, l'Ajuntament estudiarà el cas i decidirà què fer i com millorar.

L'Èlia i el Javi, que acompanyen el seu gos Tito, ens expliquen que han vingut moltíssimes vegades, i que l'espai està bé, però... és molt petit. "Hauran ampliar-lo, perquè està limitat a 100 gossos i ja veus, avui sembla que hi ha molt pocs, però en pots comptar uns 30. Hi ha dies, amb la platja plena de gossos, que s'acumulen més de 40 a la cua, que volen entrar, amb els seus amos, esclar. I fins que no surt un gos no entra un altre. A la tarda, a l'agost, ha estat impossible venir. Nosaltres som partidaris que habilitin la zona del costat esquerre de l'espigó. Hi ha espai de sobres i és una zona en desús". També ens expliquen que pel que saben, hi ha hagut queixes de veïns, que no els agrada que hi hagi gossos a la platja. "Els han tret una part de la platja i això els molesta", diuen.

La Janela està de vacances a Barcelona i ha vingut a la platja per a gossos gairebé tots els dies. "La gent posa la tovallola i ocupa molt espai. No acaben de comprendre que és una platja per a gossos i que si vols prendre el sol pots posar-te a l'altre costat de la tanca. La zona està molt ben adaptada, amb les dutxes i els abeuradors, però és molt petita". Home, la gràcia de venir amb el gos a la platja també és que et puguis relaxar i prendre el sol, però la cosa es complica quan hi ha gent que està fent cua hores i hores per poder entrar-hi, passant calor i veient com la gent ve a passar el dia i no té intenció de marxar. "Hi ha molta gent que vol venir i la solució serà fer-la molt més gran", conclou la Janela.

Les dues últimes persones amb què parlem també afegeixen una queixa que fins ara no havia sortit. La tanca que delimita la zona no arriba fins al mar, per la qual cosa els gossos poden 'escapar-se'. Marxem de l'espai amb una sensació agredolça, sent conscients de que la idea és molt bona, ha agradat als usuaris i està ben equipada, però cal aprofundir bé en les opinions i mirar de millorar de cara a l'estiu que ve. Al tornar a la redacció, un últim suggeriment: la el la María José, cap de web i reportatges de Time Out Barcelona. Usuària puntual de la platja, explica que les corrents del mar fan que aquella zona per a gossos, al estar just a la cantonada de l'espigó, acumuli moltíssima brutícia a l'aigua a última hora del dia.

Senyors i senyores de l'Ajuntament, prenguin nota!

Últimes notícies

    Publicitat