Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La policia de barri arriba a Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Una de les queixes ciutadanes que més hem escoltat en els últims anys és l'aparent desconnexió entre la policia i la ciutadania. És per això que des de fa temps es vol apropar els cossos policials als barris. Per això es va posar en marxa el projecte de la policia de barri, que s'estrenarà aquest mes d'abril a Nou Barris.

Seran 13 agents de la Guàrdia Urbana, amb una formació especialitzada per actuar "com a interlocutors del cos dins del teixit associatiu i veïnal amb un caràcter d'anticipació, de coordinació i de contenció i recuperació social dels conflictes", expliquen des de l'Ajuntament. Es vol que treballin de forma transversal amb els altres serveis públics per millorar la relació i resposta amb els veïns i garantir la convivència a tots els nivells a la nostra ciutat. Nou Barris és el primer districte que veurà l'arribada dels policies de barri, però a finals del 2018 cada barri tindrà el seu equip especialitzat.

"La policia de barri és una demanda històrica de veïns i veïnes i del teixit associatiu i comercial de la ciutat, per tenir referents de la Guàrdia Urbana en el territori", va dir Colau a l'acte de benvinguda que es va dur a terme la setmana passada. Des de l'Ajuntament diuen que es vol adaptar el cos de policia barceloní a les noves necessitats de la ciutat, per fer-lo més pròxim, transparent i centrat en el territori. Tant de bo que el projecte de la policia de barri funcioni i puguem sentir-nos més orgullosos de la nostra ciutat i de les institucions que ens protegeixen.

Últimes notícies

    Publicitat