Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Rotonda, oberta al públic el día 29

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Pujant el carrer de Balmes, just al arribar a la plaça de Kennedy i als peus de l'avinguda del Tibidabo, trobareu una imponent torre modernista neoclàssica amb un templet preciós a dalt. És La Rotonda, com la coneix tothom, tot i que també li diuen la Torre Andreu. Va ser dissenyada durant els primers anys del segle XX per Adolf Ruiz i Casamitjana, i era un encàrrec del metge Salvador Andreu. Ara és un dels edificis més rellevants de la Ruta del Modernisme.

La Rotonda va allotjar l'Hotel Metropolitan, una clínica i fins i tot va estar a punt d'enderrocar-se, però la pressió veïnal va fer que l'any 1976 es declarés Monument Historicoartístic. La façana i la torre/templet són els elements més importants d'aquest edifici, que ara es podrà visitar el dissabte 29 d'octubre. S'han invertit 70 milions d'euros en la recuperació i restauració de l'edifici, i tot i que hi ha hagut queixes respecte a com esta duent a terme la restauració el Grup Nuñez i Navarro, ara podrem visitar La Rotonda durant un dia i comprovar com està quedant aquest icona del modernisme a la zona alta de la ciutat que sembla ser es convertira en oficines i locals comercials.

Per poder anar a la jornada de portes obertes només us heu d'apuntar-vos al web. La visita durarà 45 minut i és gratuïta.

Últimes notícies

    Publicitat