Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La solidaritat arreu del món amb les víctimes del Pulse

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Ahir va ser un dia tràgic als Estats Units i al món sencer. Un home, identificat com Omar Mateen, va entrar a un club de ball gai de la ciutat d'Orlando amb una pistola semiautomàtica de 9 mm i un rifle d'assalt AR-15. Va cosir a bales als clients que omplien un dels clubs més famosos de la ciutat. El resultat de la massacre ha estat, de moment, de 50 morts i 53 ferits. La majoria eren hispans que acostumaven a anar a aquest club LGBT de la ciutat de Florida a ballar i que ahir van patir un atac directe contra la humanitat i la llibertat.

"El tiroteig més letal en la història dels Estats Units. Un recordatori del fàcil que és per algú tenir un arma a les seves mans. Hem de decidir si aquest és el tipus de país que volem ser", deia Obama després de l'atemptat, reivindicat pel grup terrorista ISIS. Un acte d'odi que ha colpejat una de les comunitats més pacifistes i antibèl·liques que hi ha, que sempre s'ha caracteritzat per predicar l'amor i la pau entre homes i dones i que ara ha sofert un cop duríssim i totalment inesperat.

Arreu del món, les reaccions a l'atemptat s'han anat succeint, sobretot a les xarxes socials. Institucions públiques locals i internacionals, persones anònimes i personatges públics de diferents punts del planeta han mostrat el seu rebuig a la violència i la seva solidaritat amb les víctimes.

Omar Mateen va comprar les armes de manera legal a Florida. Només va necessitar ser major d'edat i tenir uns 500 dòlars a la butxaca.

 

 

Últimes notícies

    Publicitat