Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La 'superilla' acollirà la Casa de les Lletres de Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

L'antiga seu de la 'Compañía General de Autobuses' és un edifici del Poblenou construït l'any 1928. Són quatre plantes de 486 metres quadrats. Està en un estat decadent, però això canviarà en els pròxims anys, ja que s'ha confirmat que es convertirà, a principis de 2019, en la Casa de les Lletres de Barcelona, un espai que serà la nova casa del sector del llibre de la ciutat, acollint institucions, gremis i associacions del sector. A més també tindrà un cafè literari, un magatzem de documents d'escriptors, un auditori i una fàbrica de creació per a autors, entre d'altres espais.



Aquest equipament recuperat per a la ciutat s’emmarca dins la Mesura de Govern del Sector del Llibre que ha presentat el tinent d’alcaldia d’Empresa Cultura i Innovació, Jaume Collboni. "Vol ser una mesura de ciutat" ha explicat Collboni. L'edifici, un espai icònic del Poblenou, es recuperarà per als ciutadans i el posarà a disposició de la cultura barcelonina en menys de dos any. El pressupost per l'equipament és de 3,7 milions d'euros i es durà a terme a través d'un concurs que sortirà pròximament.

Tot i que el projecte es presentarà públicament el 25 d'abril, ja sabem que, en paraules de l'Ajuntament, serà un espai que lluitarà per mantenir i consolidar el lideratge editorial de Barcelona al món. També dedicarà tots els esforços en apostar per la projecció internacional de Barcelona com a Ciutat de la Literatura i "desenvolupar eines per facilitar que el sector pugui anticipar-se en l’anàlisi, la comprensió i la diagnosi dels canvis que s’hi estan produint".

La Casa de les Lletres s’ubicarà al carrer Roc Boronat, 99-115, en la zona coneguda com la 'superilla' del Poblenou. L'espai treballarà també per racionalitzar el gran nombre d’iniciatives culturals públiques i impulsar el foment de la lectura amb idees renovadores en col·laboració amb les institucions i els organismes educatius.

Últimes notícies

    Publicitat