Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Virgen Despacho Cultural
©Irene FernándezLa Virgen Despacho Cultural

La Virgen del precinte

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Des que La Virgen Despacho Cultural va obrir les seves portes al carrer Arc de la Verge, al Raval, l'any 2009, han estat a punt de tancar portes tres vegades. Aquest cop, el 16 de setembre, sembla que serà el definitiu si no aconsegueixen exposar el seu cas particular a l'Ajuntament per mirar de salvar el coll. El problema ha estat sempre el mateix: La Virgen, un espai cultural que exhibeix actuacions i obres d'artistes amb la voluntat de promoure l'art i la cultura, no té llicència per oferir actuacions en viu. I per les característiques del projecte, petit en volum i independent, no es pot permetre sotmetre's a les reformes de condicionament que dicta la normativa. Una normativa, que segons explica el Sergio, l'ànima d'aquest racó, "no diferencia entre un recital de poesia, una guitarra acústica i un concert de Pinkfloyd", ni entre un espai com el CCCB –a pocs metres– i un de petit i autogestionat com és el seu cas. "El que demanem és una revisió d'aquesta normativa", explica en Sergio.

Durant sis anys de navegació a contracorrent, La Virgen s'ha fet conèixer per oferir una programació continuada que inclou recitals de poesia, petites actuacions de dansa, sessions de cinema, xerrades, performances, nits de música balcànica o tardes de flamenc i el seu Rastro de la Virgen, mercat de segona mà i productes artesanals que surt al carrer una vegada al mes. "No som un local d'oci nocturn a l'ús", recorda el Sergio, "sinó un espai d'exhibició d'artistes compromesos amb el barri". Per gaudir-ne cal fer-se soci per un euro a l'any, i les actuacions tenen un preu d'entre tres i cinc euros.

Mentre esperen la seva ocasió per parlar amb l'Ajuntament, han obert una petició de signatures per dir no al tancament de La Virgen i per demanar la revisió d'una normativa que afecta a iniciatives culturals de petit format que contribueixen a enriquir el panorama artístic i cultural de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat