Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'abús de Photoshop: Lena Dunham reobre la polèmica

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Lena Dunham, creadora, protagonista i guionista de la sèrie nord-americana 'Girls'denuncia a Instagram que el diari El País ha abusat del Photoshop en la portada que li dedica al seu suplement de tendències i oci Tentaciones.

Dunham va veure la foto a través del post a Instagram d'una seguidora seva d'Espanya, i l'ha compartida al seu compte amb aquest text:

“Oh, hola El País! De veritat que és un honor ser a la vostra portada i estic molt contenta que hagueu fet servir una foto de Ruven Afanador, que sempre em fa sentir estupenda. PERÒ aquest NO és l'aspecte que té el meu cos ni que tindrà mai: la revista ha fet servir el Photoshop més del que és habitual. Si us agrada el que faig, perquè no sou honestos amb els vostres lectors?”.

Tentaciones ha contestat amb una carta oberta a Dunham, en què neguen haver retocat la fotografia; en un altre 'post' a Instagram la creadora de 'Girls' els ha concedit que potser el retoc de la fotografia no és obra de la revista d'El País, però insisteix en què, siguin qui siguin els responsables, li disgusta que la foto hagi estat alterada: "És una sensació estranya veure una foto i no saber si és el teu cos o no".

Diverses professionals del 'showbusiness' han denunciat l'ús abusiu de Photoshop sense la seva conformitat a l'hora de tractar imatges seves.

Una de les primeres a fer-ho va ser l'actriu Kate Winslet, que ja al 2003 va criticar la revista 'GQ' per publicar a la portada una imatge seva “alterada digitalment” per aprimar-li les cuixes i els malucs. Una dècada després d'aquell escàndol, el 2013, Winslet tornava a aparèixer visiblement retocada a la portada d'una revista, en aquest cas la de l'edició nord-americana de la revista 'Vogue'. Com a resultat, a l'octubre es feia public que en l'acord de representació signat entre Winslet i la casa de cosmètica L'Oréal, l'actriu exigia, per contracte, que les fotografies no fossin retocades. “Crec que tenim una responsabilitat amb les joves generacions de dones”, va dir Winslet a E! Online. “Voldria dir sempre la veritat sobre qui sóc a aquesta generació perquè han de tenir líders fortes”. “Tinc arrugues que són molt evidents. Prefereixo que la gent digui de mi que se'm veu gran que no que se'm veu petrificada”, va declarar a 'Harper's Bazaar'.

L'actriu valenciana Inma Cuesta va publicar a l'octubre, també al seu compte d'Instagram, la fotografia que es va publicar al 'Dominical' d''El Periódico' abans i després de ser retocada: “Veure't i no reconèixer-te, descobrir que la teva imatge està en mans de persones que tenen un sentit de la bellesa absolutament irreal”, es queixava la protagonista de 'La novia'.

 

Verte y no reconocerte, descubrir que tu imagen está en manos de personas que tienen un sentido de la belleza absolutamente irreal. Imagino que era necesario resaltar el azul cobalto del vestido, quitar algunos pliegues del mismo y subir los niveles de luz para hacer brillar más mi piel, pero no entiendo la necesidad de retocar mi cuerpo hasta dejarme casi en la mitad de lo que soy, alisar mi piel y alargar mi cuello hasta convertirme casi en una muñeca sin expresión. No es la primera vez que pasa, pero esto sobrepasa los límites de la realidad y me avergüenza. La foto de la derecha fue sacada con mi móvil directamente del ordenador en la sesión de fotos, yo al completo, sin trampa ni cartón, Inma entera, la de al lado es una invención, es eso que se supone que debería ser... los "cánones" de belleza que "deberíamos" seguir, no me acompleja, no lo entiendo como una señal de lo que lo debería ser, sencillamente me indigna como mujer y me hace reflexionar muy seriamente hacía dónde vamos y reivindicar con fuerza la necesidad de decidir y defender lo que somos, lo que queremos ser independientemente de modas, estereotipos o cánones de belleza.

Una foto publicada por Inma Cuesta (@inmakum) el

La cantant nord-americana Demi Lovato, que a la tardor va publicar un àlbum titulat 'Confident' (2015), va voler donar exemple de confiança en ella mateixa protagonitzant una sessió de fotos despullada per a la revista 'Vanity Fair' amb les següents tres regles: “Res de maquillatge, res de roba i res de retocs”.

 

"Three rules: no makeup, no clothes, no retouching." #vanityfair #CONFIDENT

Una foto publicada por Demi Lovato (@ddlovato) el

I la comediant nord-americana Amy Schumer va posar nua i natural per a l'objectiu d'Annie Leibovitz per a una foto del calendari Pirelli, que en l'edició d'enguany, en comptes de comptar amb models, està il·lustrat amb retrats de dones reconegudes per la seva feina en diferents àmbits, lluny de la passarel·la.

 

Beautiful, gross, strong, thin, fat, pretty, ugly, sexy, disgusting, flawless, woman. Thank you Annie Leibovitz!

Una foto publicada por @amyschumer el

Últimes notícies

    Publicitat