Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Segways' al front marítim
© J2R / Shutterstock.com

L'Ajuntament prohibeix el 'segway' al front marítim

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Una notícia que feia temps que estàvem esperant: l'Ajuntament de Barcelona, previ pas a legislar la circulació dels vehicles de mobilitat personal (un calaix de sastre dels horrors que va de la roda motoritzada al patinet elèctric) ha fet un primer pas important: acaba de prohibir la circulació de 'segways' pel front marítim, en el tram que va de l'Hotel W al carrer Marina, és a dir, el Port Olímpic. La norma ja és efectiva, i qui la trenqui s'exposa a multes de 90 a 1200 euros (en cas de conducció perillosa). Cal recordar que 'trixies' i 'rickshaws' ja tenen prohibit circular per aquesta zona a l'estiu.  

Segons explica l'Ajuntament, «aquest és un primer pas per descongestionar l'espai del front marítim i evitar una pressió excessiva sobre els veïns d'aquesta zona de la ciutat». També s'incrementarà la pressió sobre els vehicles de mobilitat personal que no estiguin homologats. Això afectarà sobretot els patinets elèctrics, que es vigilarà que no circulin en paral·lel a la platja.

El punt de partida per fer encaixar els vehicles de mobilitat personal en l'ordenança de vianants i vehicles és una classificació que de moment els divideix en cinc classes. A partir d'aquí, el consistori està treballant en una proposta que determini en cada cas per on i com poden circular. L'Ajuntament destaca que aquesta normativa «no té precedents» i que podria ser «una base de cara futures normatives de caire estatal».   

Jo afegeixo que és vital que la futura normativa sigui flexible: el pas de cada estiu afegeix als carrers de Barcelona la presència de nous engendres mòbils cada cop més demencials. M'hi jugo un Jameson que en breu veurem saltadors inflables elèctrics.

Últimes notícies

    Publicitat