Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Ajuntament regularitza la música en viu als bars

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Per fi. Per primer cop en la història dels governs municipals democràtics a Barcelona, l’Ajuntament ha decidit legislar la música en viu fora de sales de concerts, bars musicals i discoteques (normalment és la Guàrdia Urbana qui ho fa!). A finals de març, una modificació de la normativa permetrà realitzar música amplificada a espais amb llicència de bar, restaurant i cafeteria. Aquests espais surten dels llimbs alegals i podran tenir una programació musical estable si compleixen les normatives acústiques i de seguretat: projectar un màxim de 30 dB (de dia) i de 25 dB (de nit) al dormitori del veí.

A les zones de màxima saturació es permetrà música fins a les 23 h, i es repartirà una subvenció de 400.000 euros per adequar les condicions acústiques dels locals. Aquesta modificació, segons explica l’ICUB, “vol reconèixer la categoria d’espai cultural a llocs que no són específicament sales de concerts”. L'ICUB impulsarà la categoria Espai de Música Viva, que reconegui la singularitat i la tasca de desenes de locals que programen cultura amb, fins fa poc, tot en contra. També s'implementarà una "taula de mediació on hi intervingui Cultura, Urbanisme, la Guàrdia Urbana, veïns i promotors musicals", per vetllar que aquest procés de canvi es faci amb bones pràctiques.

Que jo sàpiga, és el primer cop que es fa un pas enrere en la hipocresia municipal que institucionalitzava l’homenatge a les barres emblemàtiques (London Bar, Pastís) i que per una altra banda se’n desentenia quan la Urbana les cargolava amb multes i tancaments.

Si aquest desllorigador funciona, podrem tornar a aquelles beneïdes èpoques pre 2005 (abans de la normativa del civisme/cinisme) on es podia fer una cervesa escoltant concerts en condicions. La primera subvenció hauria de ser per a l’Heliogàbal: l’absurditat del seu sacrifici ha fet accelerar tot el procés.

Últimes notícies

    Publicitat