Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Ajuntament vol fer el PAM entre tots

Escrit per
Escala B
Publicitat

Barcelona en Comú va irrompre a l'Ajuntament dient que acostaria les institucions a la gent. La setmana passada va fer un pas més: la pàgina web decidim.barcelona, un domini reserevat per a la creació col·lectiva del PAM (Pla d'Acció Municipal). El Pla d'Acció Municipal ve a ser el full de ruta del govern municipal, on es detalla i perfila el model de ciutat. Si es segueix el calendari, el PAM s'haurà d'aprovar aquest juliol i estarà en vigor fins l'any 2019. 

L'objectiu del portal decidim.barcelona és fer extensiu el procés de creació del PAM a tota la ciutadania de Barcelona. El consistori presenta més de mil propostes ja treballades, però qualsevol persona empadronada a la ciutat pot afegir les seves pròpies idees. Les propostes es poden comentar, aprovar, i valorar de diverses maneres. 

Sens dubte és una iniciativa sense precedents. Ara bé, potser justament per ser el primer cop que es fa, ens pot plantejar certs dubtes. Per començar, el gran volum d'informació que genera aquest sistema: després de quatre dies en funcionament ja hi havia més de 1400 propostes. Si ens les volguéssim llegir totes, i tenint en compte que el procés participatiu estarà obert dos mesos, ens n'hauríem de mirar més de 20 al dia. Abastar-ho tot és impossible. De fet ho demostra el fet que la gran majoria de propostes tenen entre 0 i 5 suports. 

D'altra banda, tot aquest procés no és vinculant. És a dir que al cap i a la fi, és l'Ajuntament qui valorarà si les propostes que surtin més valorades són acceptades i incorporades al PAM segons criteris de "viabilitat econòmica i temporal" i criteris ètics. Tot dependrà finalment de la voluntat del consistori. A la primera no va la vençuda?

Últimes notícies

    Publicitat