Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Apolo obrirà un espai de creació per a grups emergents

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

La Sala Apolo segueix amb la seva aposta per recolzar i ajudar a professionalitzar l'escena musical de casa nostra. Ca l'Apolo és l'ultim projecte de la sala i la veritat és que pinta molt i molt bé. Es tracta d'un nou espai, ubicat al costat de la mateixa sala (on fins ara hi havia un negoci xinès) que obrira a finals d'any i que te com objectiu internacionalitzar, professionalitzar i "donar una empenta necessària als grups i músics emergents", ens explica Maria Sagrera, cap de comunicació i màrqueting de l'Apolo. "Una mica el que tenim en ment és fer alguna cosa semblant a la Central del Circ i convertir-nos en un espai de creació musical per a tots i totes." Hi haurà uns 7 boxes, que es llogaran, però també 3, 4 o 5 grups que tindran una residència. Això vol dir que durant l'estada podran fer servir "el petit estudi de gravació que hi haurà, però també els acompanyarem durant un any en tot el que necessitin: des d'assessorament professional fins a posar-los en contacte amb promotors, segells o agents nacionals i internacionals."

Aquestes 3, 4 o 5 bandes que tindran una residència a Ca l'Apolo hauran de passar un procés de selecció previ, però sens dubte valdrà la pena, ja que l'Apolo compartirà amb aquestes bandes, grups o artistes tots els coneixements, contactes i experiències que els membres de l'Apolo han anat acumulant durant tants anys, tot amb l'objectiu de formar, assessorar i recolzar el procés de creació i producció musical dels grups i artistes locals. L'Apolo ha programat aquest any fins a 652 esdeveniments musicals amb un total de 725 artistes en directe, augmentant en un 7,59% la quantitat d'artistes programats respecte l'any anterior, tot consagrant propostes com els matinals de música clàssica Morning Glory.

A més, a Ca l'Apolo també s'oferiran "cursos, sense títol oficial, a tècnics de llums o de so, a més d'organitzar xerrades, debats i tallers per a professionals del sector durant tot l'any." Bé, doncs esperem amb candeletes que Ca l'Apolo sigui una realitat!

Últimes notícies

    Publicitat