Notícies

L'App per a nens de Joana Raspall

Escrit per
Maria Junyent
Editora
Publicitat

L'obra de Joana Raspall, escriptora i poeta, ha fet al salt al 2.0 per continuar animant als més petits a atrevir-se a jugar amb les paraules i a divertir-se fent-ho, ara en format d'aplicació mòbil. Joana Raspall (1913-2013) no només es va dedicar a escriure relats i poemes per a nens i nenes. També va preocupar-se de la lexicologia en català quan estava prohibit, va encapçalar la demanda d'una biblioteca infantil a Sant Feliu de Guíxols, on va viure gairebé tota la vida, i va salvar de la crema part del fons en català de la biblioteca de la mateixa localitat, durant la Guerra Civil.

Poc abans de la mort de Joana Raspall als cent anys, el periodista Ernest Cauhé, nét de l'escriptora, va plantejar-li que volia convertir el seu llegat poètic en una experiència 2.0, en contacte amb els lectors a través de les xarxes socials i les noves tecnologies. ""si ha de servir perquè més nens i nenes agafin el gust per les paraules i la lectura, feu el que calgui", va dir-li ella.

Després d'una campanya Verkami que ha fet possible el projecte, avui  l'app de Joana Raspall, Un Món de Poesia, (Gratis, per a iPhone i iPad i recomanada de 6 a 8 anys) és una realitat.

Nens i nenes han d’anar superant activitats, navegant per cadascun dels mons, i així guanyar poemes, que podran llegir des del seu poemari interactiu. L'estrella de l'aplicació és el videorecitador, una eina que permet als nens i nenes gravar-se en vídeo recitant els poemes de Joana Raspall amb l’ajuda d’un teleprompter. Els jocs serveixen per aprendre, tant des de casa com des de l’escola, com es construeix un poema, per entrenar la comprensió lectora, la memòria, l’atenció i la comprensió oral, la lectura en veu alta… I per descomptat per adquirir valors com l’amor, l’amistat, la solidarita, molt presents en l’obra de l’autora.

Amic, vols venir?
Fugim del soroll
i busquem la calma
on compartirem
les nostres paraules.
Poques en direm
i ben escoltades
amb pau dins del cor,
llum en les mirades.
Vols venir, amic?
La tarda és tan clara!

Últimes notícies

    Publicitat