Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les botigues de Nou de la Rambla es converteixen en galeries d'art

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

La fauna s'instal·la a les botigues del carrer Nou de la Rambla que durant quinze dies es convertiran en galeries d'art gràcies a la iniciativa 'Street Gallery', un projecte que connecta art, cultura, societat i natura. "Les galeries són temples, mausoleus meravellosos on gairebé pots anar a resar a l'art, però al carrer hi ha la vida, la gent... buscàvem aquesta interacció entre vianants i l'art", explica Nu Díaz, artista i promotora de l'esdeveniment.

Díaz volia omplir la ciutat de retrats d'una quarentena d'espècies animals, pintats a carbó i en grans dimensions, i els comerços del carrer on resideix van semblar-li el lloc adequat per exposar-los sota. Nou de la Rambla uneix La Rambla i Poble-sec, va ser epicentre de la moda al segle XX, i és conegut perquè Picasso va tenir-hi estudi, Serrat hi va néixer i ben a prop van fer-hi les primeres accions La Fura dels Baus (coincideix que uns dels botiguers prepara un llibre per explicar la història del carrer del Raval). "M'interessava la diversitat, perquè aquí hi ha marroquins, paquistanesos, xinos i local, i volia veure com reaccionaven enfront d'una mateixa obra", diu Díaz. "En un sol carrer queda reflectida tota la ciutat: hi ha La Caixa (la banca), però també institucions com Metges sense fronteres, i el Conservatori del Liceu", afegeix.

Les botigues del carrer són tan diverses com els seus propietaris. Díaz ha visitat la farmàcia, els estudis de tatuatges, la ferreteria, el locutori, etc., i ha consensuat amb els botiguers els animals que s'exposaran i vendran (sí, els botiguers faran de galeristes). Una cinquantena d'espais participaran en aquesta iniciativa d'art social que també reivindica el lligam de l'home amb la fauna, la connexió amb la natura i "la intel·ligència superior dels animals, que nosaltres com ha éssers humans hem perdut", rebla l'artista.

Al darrere de 'Street Gallery' hi ha productors, editors i artistes que, després de la primera edició pilot al Raval, ja pensen en projectes similars per dur a terme al barri de Roquetes i a Chamartín. L'exposició 'Ànima animal' es complementarà amb una mostra del making of del projecte, i amb un parell de debats que tindran lloc el 9 de juliol, protagonitzats pels comerciants del carrer i per agents culturals com Pep Gatell, membre de la Fura dels Baus; Omar Sosa, fundador de la revista Apartamento i Josep Bohigas, arquitecte. 

Últimes notícies

    Publicitat