Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les fotografies censurades a Instagram, en un llibre

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

La censura a les xarxes socials és un tema cada vegada més polèmic i complexe. Tot i que la informació que trobem a internet és inabastable, poc sabem sobre les raons per les quals una fotografia on s'intueix un pit nu és censurada a Instagram o Facebook. Molts artistes, per exemple, decideixen usar Instagram per desenvolupar un discurs artístic recolzant-se en aquesta eina, tot i que de vegades Instagram decideix limitar la llibertat d'expressió i directament esborrar "imatges violentes, de nus íntegres o parcials, discriminatòries, il·legals, transgressores, de mal gust, pornogràfiques o amb contingut sexual".

Arvida Byströ és model i artista. Fa un parell d'anys, Instagram va esborrar algunes fotografies que havia compartit a la xarxa social i va queixar-se públicament. Molly Soda, artista digital americana, també va voler mostrar la seva disconformitat amb aquest tipus de censura i va posar-se en contacte amb l'Arvida. D'aquesta relació nascuda del món digital va sorgir una relació humana que va desencadenar en un projecte: Pics or It dind’t happen, un llibre que recull fotos d'usuaris d'Instagram coneguts i emergents com Petra Collins, Rupi Kaur, Amalia Ulman, Lina Scheynius, Harley Weir, i dotzenes més, que també van patir la censura a la xarxa social de les fotografies.

Fa un parell de setmanes, Molly Soda va parlar amb SModa i va explicar que la censura a Instagram es basa en "unes regles fonamentades en el que socialment no és acceptable: cossos inapropiats o menys convencionals, fotos que tenen a veure amb la menstruació o imatges que els moderadors de contingut d'Instagram consideren grolleres". Imatges que de cap manera poden resultar ofensives per a ningú... menys per a Instagram, que esborra aquest tipus de continguts sistemàticament, i sense deixar petjada. El llibre, que segones les autores va més enllà del feminisme, vol ensenyar els cossos de les dones i la manera com els han volgut mostrar, abans que la censura fes de les seves.

Últimes notícies

    Publicitat