Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les novetats del Pride 2016

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Durant aquests dies, homes i dones de tot el món celebren la festa de l'orgull gai, transsexual, lèsbic i bisexual. Es tracta d'una celebració per fomentar la tolerància, el respecte i l'acceptació d'un col·lectiu tradicionalment maltractat i que avui encara segueix en lluita per defensar els seus drets. A Barcelona, la primera setmana de juliol té lloc el Pride, un festival obert a tota la ciutat i en què es duen a terme un munt d'activitats, que comencen el 28 de juny amb el tradicional pregó a plaça Universitat.

No deixeu res per a l'últim moment i apunteu-vos bé tots els detalls i novetats d'aquesta festa reivindicativa.

S'hi esperen més de 250.000 persones. Són moltes més que l'any passat! Això és per la quantitat d'estrangers que hi haurà al Pride, un festival cada cop més i més gran i amb més repercussió.

L'objectiu d'aquest any és donar especial visibilitat i importància al col·lectiu 'trans'. Se'ls segueix tractant amb extrema duresa, i és el moment de donar-los suport i començar a denunciar els que encara parlen dels trans com una malaltia o un problema.

Tot i que el pregó es llegirà avui a les 19 h a plaça Universitat, el gruix d'activitats es duran a terme el cap de setmana del 8 i 9 de juliol.

El Moll de la Fusta és aquest any el punt neuràlgic de les activitats del Pride. Un espai ampli i còmode on podreu trobar des de zona de restauració a un espai infantil i fins i tot una Biblioteca vivent, on persones que normalment són víctimes de discriminació o racisme xarraran amb el públic per compartir experiències.

El divendres 8 de juliol a les 22 h es durà a terme la festa de l'escuma a l'aire lliure més gran d'Europa! Serà, també, al Moll de la Fusta.

La manifestació de dissabte 9 de juliol promet ser més potent que mai: sota el lema 'Persones Trans*: tan comuns com diversxs', el recorregut serà: Paral·lel - Portal de la Pau - Passeig de Colom - Moll de la Fusta. Com veieu, acabarà davant del mar. No se'ns acut millor manera de finalitzar una festa que al Mediterrani! A més, un cop acabi la manifestació es podrà gaudir dels concerts de Lara Sajén, Kym Mazelle i Soren Luka.

Per primera vegada, al Pride Barcelona se celebrarà una boda gai. Serà el mateix dissabte al Moll de la Fusta, i a més també es podrà gaudir d'una festa Holi Colors de manera gratuïta.

Últimes notícies

    Publicitat