Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les Rita que jo estimo

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Sempre ens quedarà 'Gilda'
A principis d’aquesta setmana vaig lamentar, més que mai, la mort d'una Rita que sí va patir moltíssim durant els últims anys de la seva vida. Per culpa d'una malaltia fins llavors silenciada, gairebé tancada a l’àmbit familiar, i que ella va fer aparèixer, de cop, als mitjans: l'. I, al contrari de l’altra Rita sobre la qual jo ja no hi afegiré més bromes, ella era preciosa, i sempre ens il·luminarà i acompanyarà amb la seva bellesa: Rita Hayworth. La Hayworth del guant i la plantofada de ‘Gilda’, i la rossa i adoptada per a la Intel·liguèntsia de ‘La dama de Xangai’.

Rita Hayworth, La dama de Xangai
Rita Hayworth, La dama de Xangai



Una morena anomenada Moreno
Una altra Rita estimada: l’Anita de ‘West side story’, la Zelda de ‘Cantando bajo la lluvia’, la Louise de ‘Conocimiento carnal’. Rita Moreno és una porto-riquenyena encara en actiu que, precisament, va aprendre a ballar a Nova York amb un professor que era l’oncle de... Rita Hayworth!

West Side Story
West Side Story



'L’aneguet lleig'
I ara me’n vaig a Liverpool, on va néixer Rita Tushingham, sovint coneguda i etiquetada com l’aneguet lleig del cinema britànic dels anys 60 del segle passat. Però és que era tan difícil competir en bellesa amb Julie Christie! A Tushingham, també encara lligada a la professió d’actriu, la recordem per l’espectacular ‘Doctor Zhivago’, la divertida ‘El knack… y cómo conseguirlo’ o l’amarga ‘Un sabor a miel’.

Rita Tushingham, Doctor Zhivago
Rita Tushingham, Doctor Zhivago

La Rita del Hanks
I una última Rita. Rita Wilson, esposa de Tom Hanks des del 1988 (tot un rècord en un Hollywood que fa i desfà les parelles amb una velocitat supersònica) i còmica de raça que ha brillat especialment en títols com ‘Voluntaris’, ‘Alguna cosa per recordar’ o ‘Amigues per sempre’. 

Tom Hanks i Rita Wilson, Alguna cosa per recordar
Tom Hanks i Rita Wilson, Alguna cosa per recordar

Últimes notícies

    Publicitat