Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right L’estació de Passeig de Gràcia recuperarà elements del 1924
Notícies / Ciutat

L’estació de Passeig de Gràcia recuperarà elements del 1924

estació passeig de gràcia
©tmb.cat

De vegades, els processos de restauració i modernització de monuments, espais o edificis històrics fan que s'amaguin -o inclús es destrueixin- elements de l'arquitectura original meravellosos. És el cas de l'estació de metro de Passeig de Gràcia. Les obres de rehabilitació integral de la línia 3 d'aquesta estació, que es troben en el primer terç del calendari, han descobert elements de l'arquitectura original de principis de segle XX magnífics, com és la perspectiva completa de la volta, revestida de rajola blanca bisellada tan típica de l'època.

A través de TMB ens hem assabentat que la retirada dels falsos sostres, a través del sanejament i restauració que s'està duent a terme, ha posat al descobert perspectives i elements de l'arquitectura original de l'estació, característica del Gran Metro. Més concretament, es recuperarà la perspectiva completa de la volta, revestida de rajola blanca bisellada. A més, el sostre del vestíbul principal amb les tres lluernes emmarcades amb rajoles blaves que deixen entrar la llum natural al subsòl també es restaurarà i es deixarà a la vista. Sens dubte, una gran notícia que farà que, poc a poc, Barcelona recuperi el seu patrimoni ocult, també al metro!

 

©Brangulí/tmb.cat

 

Advertising
Advertising

Comentaris

0 comments