Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Hermitage, a Barcelona el 2019

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

La primavera del 2019 està previst que obri portes la seu de l'Hermitage a Barcelona. Després d'anys de converses, negociacions i dubtes sobre la ubicació, el museu de titularitat privada promogut per l'empresa Cultural Development BCN ha presentat detalls del futur equipament que s'ha de construir a la bocana del port, a tocar de l'Hotel W.

"Volem fer un nou espai, una àgora al servei de la gent del barri, i plantejar una nova manera d'entendre l'art i la cultura", ha explicat l'arquitecte Ujo Pallarés, al capdavant de la societat que obrirà la delegació del museu de Sant Petersburg a la ciutat. La institució comptarà amb la direcció de Jorge Wagensberg, que s'ha referit a la línia museogràfica del centre articulada a partir de "peces, fenòmens i metàfores museogràfiques". "L'Hermitage Barcelona es dedicarà a la recerca del llenguatge i al diàleg entre ciència i art", ha afegit el científic, tot evocant diferents maneres d'apropar-se a la pintura, com la vivència de la perspectiva de les coves d'Altamira passant per Giotto fins a Dalí.

Un edifici de nova planta de 3.500 metres quadrats, un vestit fet a mida inspirat en l'escullera del port, acollirà el museu que estarà distribuït en cinc plantes i comptarà amb auditori, una àgora i fins a set sales d'exposicions: un espai d'exhibició permanent, sales de mostres temporals i la sala Hermitage, per on desfilaran les obres més transcendents del museu rus. S'espera una afluència de públic de 500.000 visitants a l'any i el preu de l'entrada a les exposicions serà d'entre 9 i 18 euros.

Sobre el públic del potencial del museu -i la possibilitat de convertir-se en focus d'atenció per a creueristes-, tant Pallarés com Wagensberg han coincidit en l'obertura del centre als veïns, la ciutadania i la comunitat. "Les elits culturals no existeixen i si existeixen has d'acabar amb elles; pots tancar la porta o obrir la porta i deixar que hi entri tothom", ha valorat el director del futur centre.

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat també s'han referit al nou equipament fet amb inversions privades; donen suport inicial malgrat volen acabar de pensar l'encaix del museu a la ciutat. En aquest sentit, la comissionada de cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda, ha remarcat que cal "un procés d'anàlisi profund de com connectar el projecte amb la ciutadania" i Jusèp Boya ha destacat l'"actitud amable envers el nou veí", un projecte que arrenca en un moment de dificultat i falta de recursos per molts museus del territori.

Últimes notícies

    Publicitat