Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right L'infern de dormir amb les finestres obertes a Barcelona
Notícies / Ciutat

L'infern de dormir amb les finestres obertes a Barcelona

finestra barcelona

Són les 7.30 del matí. No em toca aixecar-me fins d'aquí a una hora, però el despertador de la veïna acaba de sonar i m'ha desvetllat. Agafo el son un altre cop, però el despertador de la veïna torna a sonar. I torna a sonar. Cada matí el mateix: l'alarma del seu mòbil sona unes sis o set vegades amb intervals d'un minut. Fa estona que la senyora s'ha aixecat, la sento fer coses, però l'alarma segueix sonant i ella la segueix apagant-la. I així 15 minuts ben llargs.

Quan ja t'has acostumat a la música de la seva alarma, s'afegeix a la sonata un altre instrument. És el moment a la tetera. Imagineu el xiulet infernal, agut i histèric d'una tetera en ebullició que ningú treu del foc. Un xiulet diabòlic que et proporciona els 10 minuts més angoixants del dia: seria més fàcil adormir-se en un concert de Sepultura que amb aquest soroll.

Com? A la planta baixa han obert una tenda de menjar vegà i la senyora de la neteja ha posat Rac1 a tota hòstia, ha deixat les finestres obertes i sento Jordi Basté ascendint com un esperit pel pati de llums i colant-se a la meva habitació a crits. No són ni les 8 del matí.

Al 1r 2a, un pis que romania abandonat, en runes, algú ha decidit fer obres. I sembla que la millor època de l'any és ara, l'estiu, que així molestarem com cal als veïns. Doncs bé, al combo alarma-tetera-Jordi Basté s'hi afegeix ara un exèrcit de martells que comença a esmicolar totxana i fa tremolar el matalàs.

Dormir al centre de Barcelona a l'estiu té aquestes coses. Has d'obrir les finestres. I quan fas això estàs exposat a l'horror, sense filtres, línia directa amb l'infern. I no et queda més remei que suportar una banda sonora que faria vomitar els presos més durs de Guantánamo: veïns sords o incívics, alarmes que es repeteixen, teteres, ràdios a tota llet, martells...

Penso en tot això, respiro i intento calmar-me. Sembla que l'enrenou s'ha apaivagat una mica i puc tornar a agafar el son. Ara sí. Passa un airet meravellós per la finestra, mmm... Merda, la meva alarma està sonant.

Advertising
Advertising

Comentaris

8 comments
Stg B

sort que no tens sota de casa un bar amb terrasa que obre a les 5:30 del mati i on arriva cridant "dos cortados" "un bocata de cabeza de jabali" la gent del mercat d'hostafrancs sense cap tipus de respecte pels veins fins i tot pels menors que intenten dormir a les finestres de sobre.

Helbert S

Al parecer Time Out se ha convertido en el "rincón del Jubilado". Adios para siempre Time Out

Chorch W

Perdon por hacer de abogado del diablo pero.... es lo que tiene la ciudad y la vida en comunidad y ha sido así siempre.Si lo tuvieramos mejor montado como sociedad trabajariamos menos ( y sería mas facil vivir sin estres y relativizar las cosas) y pagariamos menos por los pisos pudiendo instalar aire acondicionado no teniendo que abrir  las ventanas. Bienvenidos a Barcelona (o cualquier ciudad mediterranea en verano... eran asi antes de que llegaramos y seguiran asi despue de que nos marchemos...) 

Miriam L

Has de venir a viure a Hospitalet. Et despertaràs amb bachata i crits de nens, Aixo si les festes i els borratxos t'han deixat dormir a la nit....

Anna P

Oaixò, o a les 3 de la matinada et desperten els de "bcn neta" que estan recollint els trastos vells que han deixat al carrer fent un soroll eixordador... Com avui, i jo m'aixeco a les 6 del matí per anar a treballar.

Roser D

Doncs quina sort poder dormir fins a les 7:30!!   Jo visc a la Avinguda Vallcarca , on també fa calor a l'estiu (¿¡?!) i TOT el dia passen cotxes i sobretot motos molt sorolloses. Sembla que a paritr de les 3 de la matinada es calma una mica , però a les 6 torna a començar. A més de l'alarma, la tetera, els gossos... 

Lola V

Viure a la Travessera de Dalt i dormir amb les finestres tancades i morts de calor. La neteja fins a les 2 de la matinada i des de les 6h cotxes, motos i càrregues i descàrregues que sembla que els empaiti el dimoni. I tot això després de 2 anys d'obres que no han servit per reduir cap carril de circulació. Visc-a Barcelona i les seves autopistes interiors!

Judit L

Viure a la Meridiana i dormir amb les finestres obertes. Des de les 6 del matí el son dura el que triga el semàfor en activar altre cop motors de cotxes i motos que creuen que el circuit de Montmeló comença a la Sagrera