Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Literapolis: un joc de pistes per Barcelona

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Ja sabem que Barcelona és un escenari literari immens, i que ha estat immortalitzada per autors tan diferents com Mercè Rodoreda, Manuel Vázquez Montalbán i Francisco Casavella. Però l'heu navegat mai a fons? L'Ajuntament ha presentat una nova app per a mòbils que combina l'emoció d'un 'escape room' amb l'amor pels llibres. Es diu Literapolisbcn, i és una gimcana literària a través dels carrers de la ciutat, on us esperen pistes, proves i misteris, que trobareu en alguns dels seus racons més novel·lats. Només us heu de descarregar l'aplicació, fer equip i començar la partida.

La interfície us ofereix un ventall de recorreguts, ordenats per barris. Cadascun correspon a una novel·la diferent. Endinseu-vos en els secrets del Born, en persecucions delirants pel barri de Sant Antoni i en els crims engolits pel tuf de les clavegueres del Gòtic. Cada recorregut us guiarà a través de tres fases. En la primera, descobrireu quin és el llibre que s'amaga darrere de l'itinerari. En la segona, us faran respondre una sèrie de preguntes relacionades amb la seva lectura. I en l'última pantalla haureu de desxifrar alguns interrogants sobre els vincles entre el llibre i la ciutat. Preparats?

La intenció de Literapolisbcn és fomentar la lectura, especialment entre un públic jove d'entre 14 i 18 anys. Els concursants faran servir els llibres com un mapa del tresor, i cada repte assolit generarà noves pistes (fotos, vídeos, cites literàries... de tot!) per acabar traient l'entrellat de l'enigma. I aquells qui superin les proves i es vagin acostant al final del camí rebran diferents premis. Llegiu, llegiu, i la ciutat serà vostra!

Últimes notícies

    Publicitat