Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Llibres que canvien vides

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Les últimes decisions polítiques adoptades per les potències europees sobre la crisi dels refugiats han fet que molts sentim vergonya de ser europeus. Jo mateix em vaig  empassar amb patates que aquest projecte comú anomenat Unió Europea seria un exemple de companyonia i germanor. Amb el temps, i amb polítiques com les actuals, m'he adonat que tot era pur populisme (això sí que és populisme, senyors i senyores) i que els principals governs europeus no entenen de solidaritat. Per si fos poc, el primer que he llegit avui als diaris és la intenció del govern alemany –líder d'aquesta Europa deshumanitzada– de retirar el permís de residència als refugiats que no s'integrin i no adoptin la cultura alemanya (llengua, treball i costums).

Per sort, avui també m'he assabentat d'una acció que es durà a terme a casa nostra i que té com a objectiu l’alfabetització de persones nouvingudes, principalment a través de cursos. I això m'ha fet agafar una mica d'aire i creure en la gran importància que tenen accions com aquesta. De fet ja és la cinquena vegada que es fa el 'Recicla cultura', una acció solidària que pretén, a través del reciclatge de llibres, afavorir la integració d'aquells que vénen a viure al nostre país. En l’edició de l’any passat es van recaptar 61.500 euros, amb els quals es van organitzar 42 cursos de castellà, català i alfabetització i es van becar 730 persones. I com es pot participar? Doncs a títol personal podeu comprar 'La nostra Barcelona', un llibre que recull la veu i la història de moltes d’aquestes persones anònimes que habiten aquesta ciutat encara que van néixer a molts quilòmetres d’aquí. O bé podeu crear un punt Recicla Cultura a la vostra escola, universitat, empresa o barri per tal de recaptar recursos per l’alfabetització de persones en risc d’exclusió.

A més, aquest Sant Jordi hi haurà una sèrie de punts 'Recicla Cultura' per la ciutat que podreu consultar ben aviat en aquest enllaç. Un exemple de què la cultura i l'educació són la millor eina per afavorir la integració de persones nouvingudes. #reciclacultura!

Últimes notícies

    Publicitat