Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
pluja d'estels
FOTO: Shutterstock

Llocs on veure la pluja d'estels

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

La pluja d'estels és un dels fenòmens astronòmics més bonics que es poden veure. Són partícules sòlides que provenen de l'espai, directament dels restos que deixen anar els cometes en apropar-se al Sol, i que es cremen a l'atmosfera terrestre. La pluja d'estels la relacionem sempre amb l'estiu, i per gaudir-ne només cal escollir bé una zona amb cel obert i obscur, amb poca contaminació, i sobre tot intentar no adormir-se, perquè quan més i millor es veu és ben entrada la nit.

Aquest any estem d'enhorabona, ja que la lluna nova, que tenim a principis del mes d'agost, farà que puguem veure amb claredat la pluja dels Perseids, una pluja d'estels provocada pel cometa Swift-Tuttle. Aquesta pluja en particular es pot veure cada any, des de mitjans de juliol, tot i que quan se n'observen més és entre els dies 8 i 14 d'agost. En concret, diuen que el 12 d'agost serà el dia en què més i millor es podrà veure aixi que apunteu-vos bé aquests llocs on podreu veure la pluja perfectament.

Observatori Fabra
Observatori Fabra

Observatori Fabra

A l'Observatori Fabra, situat a la muntanya del Tibidabo, ofereixen la possibilitat de reservar visites a la nit per veure la pluja d'estels. Hi podreu sopar, gaudir d'una conferència, una visita guiada i després observar el cel amb telescopi.

Monestir de Poblet

A Poblet fa temps que fan l'activitat El cel de Poblet. Com a l'Observatori Fabra, aquí també podreu sopar, parlar sobre astronomia, passejar per l'entorn de la Conca de Barberà i, esclar, veure la pluja d'estels que s'allarga durant tot el mes d'agost.

Habitació Casiopea, Hotel Milestrelles La Bastida
Habitació Casiopea, Hotel Milestrelles La Bastida

Milestrelles La Bastida (Borgonyà)

Aquest és l'hotel ideal per gaudir de la pluja d'estels. Les habitacions són bombolles de mida humana perfectament aïllades, amb telescopis dins l'habitació i una vista 360º.

Observatori de Pujalt

Pujalt és un poble molt petit de la comarca d'Anoia, on hi ha un observatori magnífic. Allà podreu veure la pluja perfectament, i de fet hi organitzen activitats per gaudir de l'astronomia i de la pluja des d'un espai perfectament preparat per a fer-ho.

Pantà de Santa Fe

El trobareu al Parc Natural del Montseny. Va ser declarat reserva de la biosfera per la UNESCO l'any 1978 i només està a 45 quilòmetres de Barcelona.

Parc Astronòmic de Montsec
Parc Astronòmic de Montsec

Parc Astronòmic del Montsec

És un dels millors llocs per veure la pluja. El trobareu a la serra del Montsec, a Lleida. Està a uns 1.570 metres sobre el nivell del mar i el cel és dels més bonics que veureu a Catalunya.

Agrupació Aster

A l'Agrupació Astronòmica de Barcelona ASTER us poden informar sobre les millors zones on poder gaudir de la pluja d'estels. I si voleu aprendre més sobre astronomia, acostumen a realitzar tallers, activitats, cursos de formació, sortides d'observació a cel profund i molt més.

Últimes notícies

    Publicitat