Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Mans enlaire, això és art!

Mans enlaire, això és art!

Advertising

Octavi Serra és un gironí que fa set anys que viu a Barcelona. I és un dels artistes que millor exemplifica com es pot aprofitar l'espai urbà per crear art contemporani amb una gran càrrega emocional. Com molts dissenyadors, va sortir de la universitat desencantat i amb poques expectatives de futur. "Vaig començar a anar pel meu compte perquè no aconseguia feina als pocs estudis de disseny que m’interessaven: sempre molt petits, on s’hi treballava amb les mans i amb un rerefons social. Estava perdut però era creativament inquiet. Així que vaig començar a fer intervencions pel carrer", recorda Serra.

Les seves intervencions tenen com a objectiu "establir un diàleg, transmetre una idea o un dubte. Això ja fa que m’hi senti a gust. No pretenc ni de lluny imposar judicis morals, només pretenc compartir inquietuds a partir de la sorpresa. És la meva manera de prendre partida en aquest món. M’agrada veure les possibilitats físiques de les coses i jugar amb la vinculació que tenen amb idees abstractes i conceptuals".

Precisament això és el que un pensa quan veu intervencions com Integrats, obra que va fer a Barcelona l'any 2015 per demanar una subvenció per a un projecte i "representar l’absorció de l’humà per les parets de ciment i l’arquitectura. L’efecte visual que volia aconseguir era com si l’arquitectura urbana hagués engolit les persones. Com si es tractés d’un creixement desmesurat i descontrolat que ha passat per sobre de l’ésser humà".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb Hands, un projecte que va fer al 2013 en col·laboració amb Mateu Targa, Daniel Llugany i Pau Garcia, l'Octavi va seguir amb la mateixa idea de "sortir a fer coses pel carrer perquè era a l’únic lloc on podia exposar sense cap mena de restricció. D’aquesta manera em saltava tant la burocràcia i la lentitud dels museus com els judicis i les restriccions dels comissaris". Les fotos parlen per si soles i no calen gaires explicacions. Crítica social i enginy. Atenció:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un altre projecte que va dur a terme a la nostra ciutat va ser Pneumàtic. El va fer amb Iago Buceta i Mateu Targa pel festival Ús Barcelona. Les obres les van fer amb els pneumàtics que van tallar i penjar a diferents punts de la ciutat amb l'objectiu d'anar més enllà dels límits formals de la paret i l'arquitectura.

 

 

 

 

 

En tot cas, tot i que no es considera artista urbà, Serra ens explica que "el carrer és només el mitjà que més utilitzo, un mitjà interessant i en què em sento còmode. Però bé, suposo que necessitem una descripció breu d'allò que fem per anar pel món i potser el que més s’hi aproxima és la idea de l’art urbà. Si em considero alguna cosa és un creatiu inquiet i contradictori". Aquesta inquietud es veu reflectida a projectes que ha desenvolupat a Menorca, Madrid, Girona, Berga i a països com Mèxic.

A les fotografies dels últims projectes podreu veure més mostres de les seves intervencions artístiques. També podeu veure molt més sobre l'obra d'Octavi Serra al seu web.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share the story
Últimes notícies
    Advertising