Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mans enlaire, això és art!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Octavi Serra és un gironí que fa set anys que viu a Barcelona. I és un dels artistes que millor exemplifica com es pot aprofitar l'espai urbà per crear art contemporani amb una gran càrrega emocional. Com molts dissenyadors, va sortir de la universitat desencantat i amb poques expectatives de futur. "Vaig començar a anar pel meu compte perquè no aconseguia feina als pocs estudis de disseny que m’interessaven: sempre molt petits, on s’hi treballava amb les mans i amb un rerefons social. Estava perdut però era creativament inquiet. Així que vaig començar a fer intervencions pel carrer", recorda Serra.

Les seves intervencions tenen com a objectiu "establir un diàleg, transmetre una idea o un dubte. Això ja fa que m’hi senti a gust. No pretenc ni de lluny imposar judicis morals, només pretenc compartir inquietuds a partir de la sorpresa. És la meva manera de prendre partida en aquest món. M’agrada veure les possibilitats físiques de les coses i jugar amb la vinculació que tenen amb idees abstractes i conceptuals".

Precisament això és el que un pensa quan veu intervencions com Integrats, obra que va fer a Barcelona l'any 2015 per demanar una subvenció per a un projecte i "representar l’absorció de l’humà per les parets de ciment i l’arquitectura. L’efecte visual que volia aconseguir era com si l’arquitectura urbana hagués engolit les persones. Com si es tractés d’un creixement desmesurat i descontrolat que ha passat per sobre de l’ésser humà".

Amb Hands, un projecte que va fer al 2013 en col·laboració amb Mateu Targa, Daniel Llugany i Pau Garcia, l'Octavi va seguir amb la mateixa idea de "sortir a fer coses pel carrer perquè era a l’únic lloc on podia exposar sense cap mena de restricció. D’aquesta manera em saltava tant la burocràcia i la lentitud dels museus com els judicis i les restriccions dels comissaris". Les fotos parlen per si soles i no calen gaires explicacions. Crítica social i enginy. Atenció:

Un altre projecte que va dur a terme a la nostra ciutat va ser Pneumàtic. El va fer amb Iago Buceta i Mateu Targa pel festival Ús Barcelona. Les obres les van fer amb els pneumàtics que van tallar i penjar a diferents punts de la ciutat amb l'objectiu d'anar més enllà dels límits formals de la paret i l'arquitectura.

En tot cas, tot i que no es considera artista urbà, Serra ens explica que "el carrer és només el mitjà que més utilitzo, un mitjà interessant i en què em sento còmode. Però bé, suposo que necessitem una descripció breu d'allò que fem per anar pel món i potser el que més s’hi aproxima és la idea de l’art urbà. Si em considero alguna cosa és un creatiu inquiet i contradictori". Aquesta inquietud es veu reflectida a projectes que ha desenvolupat a Menorca, Madrid, Girona, Berga i a països com Mèxic.

A les fotografies dels últims projectes podreu veure més mostres de les seves intervencions artístiques. També podeu veure molt més sobre l'obra d'Octavi Serra al seu web.

Últimes notícies

    Publicitat