Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Mataguiris', Via Laietana
© Maria Dias 'Mataguiris', Via Laietana

Març negre

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Si vosaltres, com jo, teniu la sola de la sabata com a vehicle de transport preferent, heu d’estar molt alerta: aquest any ja han mort sis vianants a les voreres del centre de Barcelona. És una xifra esfereïdora, sobretot si tenim en compte que l’any passat hi van deixar la pell ‘només’ cinc persones.

Fem el recompte: l’atropellament de Muriel Casals el 14 de febrer. El 7 de març, a la travessera de Gràcia amb la via Augusta, un vianant de 86 anys va ser atropellat per una motorista. El 16 de març, a la gran via de les Corts Catalanes amb Comte Borrell, una dona de 88 anys va morir en ser atropellada per un motorista. I el 18 de març va ser un dia especialment negre: a les 11.48 h va morir, a Pau Claris amb Rosselló, una vianant que es desplaçava en una cadira de rodes elèctrica, envestida per un camió. Una hora després, a la plaça d’Antonio López cantonada amb el passeig de Colom, un camió també va atropellar una dona de 87 anys. Dos morts en un sol dia, els dos per atropellament de camió.

Desgràcia o símptoma d’alguna cosa? Corre la llegenda negra que la premsa silencia els atropellaments mortals com ho fa amb els suïcidis. No m’ho crec. No és cap misteri que tres d’aquests cinc accidents han passat en punts de concentració d’accidents: la gran via de les Corts Catalanes amb Comte Borrell, Pau Claris amb Rosselló i la plaça d’Antonio López. ¿No seria hora de posar-hi una senyalització ben grossa que ho advertís? Per començar.

Últimes notícies

    Publicitat