Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Matcha a Barcelona. Segona Part

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Fa unes setmanes vaig publicar una columna on parlava de la moda incipient del matcha a Barcelona i recomanava llocs on consumir en totes les seves formes aquest te tan estimat al Japó. Des d’aleshores, molts lectors lectors m’han enviat recomanacions de llocs on també fan virgueries amb aquesta pols divina. Com que vaig fer curt en la primera entrega d’aquesta sèrie, avui toca explorar cinc espais més que veneren el matcha o l’utilitzen per enriquir la seva oferta. Sobredosi verda!    

La Donuteria (Parlament, 20)

Millors que el sexe més salvatge que heu tingut mai. Els donuts artesanals d’aquest santuari són multi-orgasmes a 3,5 euros: s’haurien de vendre als sex shops. A més, han tingut l’encert d’incloure el matcha com a ingredient habitual. Consulteu la llista dels donuts que preparen cada dia al seu Facebook –en fan de nous cada jornada- i mireu. Diumenge passat em vaig menjar un de coco, cacau i matcha tan viciós que encara estic buscant els calçotets per Sant Antoni.   

Caj Chai (Sant Domènec del Call, 12)

Aneu forts. Voleu droga de la bona. 99% pura. Doncs heu aterrat al lloc ideal, perquè al Caj Chai podreu demanar un matcha en format purista, servit al client amb ritual inclòs i interessants explicacions de la cambrera. Si no sou uns connaisseurs, i tampoc us voleu gastar 8 € en un te, demaneu el matcha latte fred. És un dels millors de la ciutat i a més li podreu afegir boles de gelat... de matcha! Ah, que voleu una sobredosi de veritat? Les pastetes i els mochis (de matcha, evidentment)  us donaran l’estocada.

Animal Coffee (Avenir, 44)

Matcha latte calent. Un dels més ben parits de Barcelona, i segurament el millor de Sant Gervasi. En aquesta cafeteria es prenen molt seriosament l’esmorzar. Tenen cafè d’especialitat, unes pastes brutals –demaneu el croissant de plàtan i gerds- i, com hem dit, han perfeccionat el seu matcha latte fins a a aconseguir l’excel·lència més absoluta.   

Otafuku (Princesa, 41)

Acaba d’obrir al carrer Princesa i és el més semblant que he vist a Barcelona a una tenda japonesa de queviures i dolços. Galetes, caramels, pastetes i Kit Kat nipons (en tenen de matcha i wasabi) s’afegeixen a un matcha amb llet i gel tan deliciós com abundant. Tenen tota mena de matcha en pols perquè us el feu a casa i organitzen degustacions i cerimònies del te: consulteu els horaris amb la propietària japonesa quan hi aneu.      

Gocce di Latte (Pla de Palau, 4)

Una  de les gelateries més cool del Born no podia deixar escapar un gust tan particular. Les cues no enganyen: aquí es fa màgia. Els gelats naturals i artesanals de Gocce di Latte són més cremosos que les natges del David de Miquel Àngel i s’atreveixen amb sabors i combinacions arriscades (en tenen de boniato!). De totes maneres, el gelat de matcha es el més gloriós. En voldreu fins i tot en aquests dies de fred, i si el combineu amb el de xocolata amb sal i oli, protegiu-vos les ròtules: caureu de genolls.     

Últimes notícies

    Publicitat