Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Més del 65 % dels ciclistes es salten el semàfor en vermell
Notícies / Ciutat

Més del 65 % dels ciclistes es salten el semàfor en vermell

Més del 65 % dels ciclistes es salten el semàfor en vermell

Vaig en bici cada dia i em segueix sorprenent com els ciclistes es passen pel pinyó els semàfors en vermell per sistema. A Pujades amb Àvila, durant mitja hora d’un matí, vaig comptar 30 semàfors en vermell, per mesurar el grau d’educació vial bàsica. Espectacular. 22 bicicletes se’l salten, contra vuit que paren. Tres de cada quatre ciclistes no respecten el semàfor en vermell, segons aquesta petita mostra. Sense cap mena de distinció social o d'edat: mares amb nens, iaies, senyors 'chill out', executius 'hipsters' amb Brompton i okupes. Tots units pel menyspreu al semàfor.

Els vuit que es van aturar ho van fer cohibits per un cotxe de la Urbana davant la Taberna Gallega. Quan va marxar, torna la barra lliure. Les bicis aparcades d’uns altres urbanos estil 'Pacific Blue' (eren dins al bar ) ja no van acoquinar ningú. No soc conspiranoic, però... 22 paios se salten el semàfor en vermell davant els nassos de quatre agents. Començo a sospitar que hi ha la consigna de no multar gaire la bici per fomentar-ne l’ús. Vols dir que alguna justificada multa no seria més pedagògica? I a tu, ciclista urbà: no et fa vergonya?

He de dir que en els darrers dies, en la immensa recta de carril bici del carrer Pujades, he detectat una nova tendència circulatòria infame: la del ciclista enganxat al teu cul que t'esbronca perquè t'atures a fer el semàfor en vermell. 'Apocalypse bike'!

Advertising
Advertising

Comentaris

5 comments
Toño G

¿Alguien ha hecho este estudio pero con peatones en los pasos de cebra?

Comparto la opicion de otros comentarios respecto a que la señalización está pensada para los vehículos a motor, y para los que somos ciclistas respetar estas señales representa un peligro en la mayoría de los casos.

Marcos G

I no has pensat per un moment que si se salten el semàfor és per alguna raó? No serà que els semàfors estàn pensats per als cotxes (i la circulació en general)? A més, em sembla molt arbitrari donar estadístiques a partir d'una sola cruïlla i durant mitja hora. No vull dir que a la resta de la ciutat no sigui així. Però pensa que molts ciclistes ho fan per la seva seguretat, i no posen en risc a ningú (ni a ells mateixos).

Jaume G

Trobo molt interessants els vostres raonaments.

"Mentre asseguris la cruïlla, respectis a tothom i no li donis un ensurt a cap vianant, que els follin als semàfors"
"Ho faig si hi ha molta visibilitat i no em poso en risc jo ni poso en risc cap vianant (ni cap vehicle motoritzat, evidentment)"
Aplicant tanta prudència també podria ser vàlid per als cotxes. Comencem a fer-ho?
Aquestes situacions s'acabarien si les bicicletes portessin matrícula. Li regalo la idea a l'ajuntament.
Angels C

I tu et saltes les normes del català: vial --> viari / viària ;-)


Com a ciclista que fa anys que es desplaça en aquest vehicle, admeto que em salto el semàfor en vermell només quan fent-ho guanyo en seguretat. Ho faig si hi ha molta visibilitat i no em poso en risc jo ni poso en risc cap vianant (ni cap vehicle motoritzat, evidentment). És molt emprenyador circular en un carril compartit amb cotxes i motocicletes que se t'enganxen al cul o t'avancen per la dreta o per l'esquerra; jo passo por, de vegades. Per això, si sé que saltar-me el semàfor en vermell em permetrà avançar tranquil·la i sola pel carril, ho faig i amb la consciència ben tranquil·la.

Peter C

Los semaforos y el 80 % de la señalizacion esta pensada para el coche y su velocidad, cuando repiensen toda la ciudad para la bicicleta entonces haré caso a sus señalizaciones. Lo que no voy a hacer es pararme en 3 semaforos seguidos mientras me dejo los pulmones subiendo Av. Principe de Asturies, arrancando con los coches respirandome en la nuca, por mi seguridad mas que nada.

Mientras asegures el cruce, respetes a todo el mundo y no le des un susto a ningun peaton, que le follen a los semaforos, voy 1000 veces mas seguro con el carril despejado porque he dejado todo el trafico atras.