Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Més del 65 % dels ciclistes es salten el semàfor en vermell

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Vaig en bici cada dia i em segueix sorprenent com els ciclistes es passen pel pinyó els semàfors en vermell per sistema. A Pujades amb Àvila, durant mitja hora d’un matí, vaig comptar 30 semàfors en vermell, per mesurar el grau d’educació vial bàsica. Espectacular. 22 bicicletes se’l salten, contra vuit que paren. Tres de cada quatre ciclistes no respecten el semàfor en vermell, segons aquesta petita mostra. Sense cap mena de distinció social o d'edat: mares amb nens, iaies, senyors 'chill out', executius 'hipsters' amb Brompton i okupes. Tots units pel menyspreu al semàfor.

Els vuit que es van aturar ho van fer cohibits per un cotxe de la Urbana davant la Taberna Gallega. Quan va marxar, torna la barra lliure. Les bicis aparcades d’uns altres urbanos estil 'Pacific Blue' (eren dins al bar ) ja no van acoquinar ningú. No soc conspiranoic, però... 22 paios se salten el semàfor en vermell davant els nassos de quatre agents. Començo a sospitar que hi ha la consigna de no multar gaire la bici per fomentar-ne l’ús. Vols dir que alguna justificada multa no seria més pedagògica? I a tu, ciclista urbà: no et fa vergonya?

He de dir que en els darrers dies, en la immensa recta de carril bici del carrer Pujades, he detectat una nova tendència circulatòria infame: la del ciclista enganxat al teu cul que t'esbronca perquè t'atures a fer el semàfor en vermell. 'Apocalypse bike'!

Últimes notícies

    Publicitat