Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Més detalls sobre com serà la futura plaça de les Glòries

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Les interminables obres a la plaça de les Glòries comencen a veure la llum al final del túnel, tot i que no ens hem d'emocionar, perquè el projecte del parc que s'hi vol dur a terme a la zona, i les corresponents obres d'urbanització començaran el 2018 si tot va bé. En tot cas, Janet Sanz, tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, ha explicat com es vol transformar la plaça de les Glòries en un entramat urbà amb un gran parc, uns mil nous habitatges i un intercanviador de transport públic. Les Glòries serà un punt neuràlgic del tramvia de la ciutat i un intercanviador de tramvia, metro i autobusos. A més, Sanz ha dit que vol que la integració de sortides del metro dins del mateix parc, millorant els sistemes de comunicació i accés i facilitant l'accés a les línies d'autobús a través dels carrers de Badajoz i de Cartagena.

Les Glòries es convertirà, tal com ha dit l'Ajuntament, en un espai verd, amb equipaments, habitatge i transports públics en l'entorn de la plaça, i que "uneixi els barris de tot l'àmbit, ara dividits i fracturats pel tambor viari que existeix". Està previst que entre els equipaments previstos hi hagi "una escola bressol, l'ampliació del CEIP Els Encants, un centre d'atenció primària (CAP) i una residència o pisos per a gent gran". També es vol treballar en "la recuperació de la nau del carrer Cartagena per convertir-la en un equipament i mantenir la Fàbrica del Paraigües, que podria convertir-se en un Centre de Formació Professional en disseny i moda", han subratllat des de la web de l'Ajuntament.

Seguirem atents als possibles canvis que hi hagi, sobretot caldrà esperar l'aprovació definitiva dels òrgans competents, tot i que no sembla que hi hagi d'haver problemes. Mentre esperem, podem anar veient aquestes fotografies que han compartit des de l'Ajuntament i fer-nos una idea de com quedarà la futura plaça de Les Glòries.

©Ajuntament de Barcelona

©Ajuntament de Barcelona

©Ajuntament de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat