Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mòbils prohibits per vacances!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Si us parlen de la nomofòbia el més segur és que no sapigueu què és. És la por irracional a sortir de casa sense el telèfon mòbil. La malaltia del segle XXI, diuen. El terme, que és una abreviatura de l'expressió anglesa 'no-mobile-phone phobia', va ser encunyat durant un estudi realitzat per l'Oficina de Correus del Regne Unit i el país on hi ha més afectats per aquest pànic és Espanya. És on hi ha també més addicció adolescent a internet: el 29% dels joves d'entre 18 i 24 anys asseguren que no podrien viure sense el mòbil. Els símptomes d'aquest trastorn són sensació d'ansietat, taquicàrdies, pensaments obsessius, mal de cap, agressivitat i mal de panxa. D'acord, sona molt malament, però tampoc cal ser apocalíptics ni dramàtics, simplement ser conscients que el mòbil no pot ser imprescindible en la nostra vida i cal saber fer-ne un ús racional d'ell.

Ara que vénen les vacances d'estiu desconnectarem de la feina i de la rutina diària –o ho intentarem– i un dels punts més importants per aconseguir-ho és prescindir del mòbil. Ni WhatsApp, ni Facebook, ni Twitter, ni correus, ni aplicacions. Deixar el maleït aparell a un calaix i no mirar-lo més que en cas d'extrema necessitat. Sembla impossible, però per això hi ha empreses com Into The Tribe que volen ajudar-nos a fer-ho realitat amb una de les primeres Digital Breaks que es faran a l'Estat.

S'estrenaran a Catalunya aquest mes de maig i el pla és una escapada de 2 o 3 dies, en aquest cas al Penedès, amb grups petits, a entorns d'ensomni... i mòbils restringits. I restringits vol dir que només es poden fer trucades en cas d'extrema necessitat. Quan s'arriba a l'hotel o a l'espai els organitzadors bloquegen els mòbils per "desconnectar de la vida digital i tornar a connectar amb les persones que ens rodegen i la natura. Una oportunitat per tenir un millor equilibri entre la vida real i virtual", diu el seu fundador Vincent Dupin. Reduir l'estrès i l'ansietat dels telèfons mòbils fent que, per exemple, la gent deixi de mirar-los mentre dina. Sembla una ximpleria, però és un dels moments preferits dels mòbil-addictes (i potencials nomofòbics!) per evitar qualsevol tipus de relació verbal i centrar-se en la pantalla de l'IPhone.

Als Digital Breaks que proposa Into The Tribe, les escapades antimòbil es complementen amb sortides a vela, ioga en un jardí tropical, tallers per aprendre a fer pa i sabó, a tocar el djembe i passejar, per exemple, entre les vinyes del Penedès. Un parèntesi sense mòbils que us costarà entre 200 i 300 euros. Doncs què voleu que us digui, potser és bona idea i molts (m'incloc) ho necessitem.

Últimes notícies

    Publicitat