Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Music Hall: de sala de concerts a 'tablao' flamenc per turistes

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

City Hall canvia els concerts pels espectacles de flamenc. Després de cinc anys apostant per programar música en directe –sobretot pop i rock– com a Music Hall, ara la sala de rambla Catalunya 2-4, part del grup Otto Zutz, exercirà de 'tablao' als vespres, activitat que combinarà amb les sessions de DJ a la nit.

Divendres, la plataforma musical Pick Your Twelve enviava un comunicat en què informava que el concert del quartet barceloní Masclans que tenien previst organitzar el 5 de març a Music Hall s'havia cancel·lat perquè la sala “suspèn la programació de concerts perquè la direcció ha decidit (...) enfocar la seva activitat al turisme”.

Segons el comunicat, fins a 30 promotores i grups quedaven afectats per la suspensió de concerts a Music Hall, i la poca antelació amb què se'ls havia comunicat la cancel·lació dels directes els suposarien pèrdues econòmiques. El text acaba denunciant que a Barcelona cada cop més els empresaris es dirigeixen als turistes en comptes de als ciutadans, i que el benefici econòmic prima per sobre de la cultura i la música.

Héctor Caballud es va incorporar com a programador de Music Hall al setembre del 2015, rellevant l'agència Menos que Cero, que el va gestionar des de l'abril del 2011, quan va començar a funcionar com a sala de concerts, fins al juliol del 2015. Segons Caballud, que s'ha quedat a l'atur amb el canvi de la reorientació de la sala, City Hall ha signat un contracte de sis mesos amb una promotora d'espectacles de flamenc que programarà dues sessions, de dimarts a diumenge, orientades al públic turista.

Per Caballud, la decisió del grup Otto Zutz d'apostar pels espectacles de flamenc en comptes de pels concerts respon a motius econòmics: el lloguer que la promotora de flamenc pagarà per la sala contribuirà a resoldre'n els problemes econòmics, diu l'exprogramador. “Són conscients que s'han carregat la feina de cinc anys”, afirma. Des del grup Otto Zutz no volen fer comentaris sobre la reorientació de la programació de City Hall, i remeten al comunicat que diuen que emetran pròximament.

Caballud explica que fins al maig hi havia programats una trentena de concerts dels quals només n'havia pogut salvar sis: Pësh (10/02), David Fonseca (18/02), Jazzlantida (19/02), Foyone (20/02), Joshua Radin (21/02), The Steepwater Band (16/04) i Damien Jurado + The Weather Station (21 h). La resta s'estan intentant reubicar en sales com Bikini, BeCool o Razzmatazz.

Pel que fa a les pèrdues que les cancel·lacions dels concerts puguin provocar als organitzadors, Caballud explica que com que la reserva de la sala es feia amb acords verbals i el pagament del lloguer el mateix dia del concert, sense dipòsit previ, City Hall no està oferint cap compensació als promotors dels directes suspesos.

Últimes notícies

    Publicitat