Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Músics i pacients, protagonistes d'aquest calendari solidari

Escrit per
Pau Roca
Publicitat
La diabetis infantil és la segona malaltia crònica més comú entre els nens. Es tracta d'una alteració en la producció de la hormona insulina per part del pàncrees, o bé que l'organisme rebutja l'acció de la insulina i es calcula que més de 5 milions d'espanyols són diabètics, i més de 2 milions no ho saben que ho són. De fet, cada any es diagnostiquen a Espanya un miler de nous casos de diabetis infantil dels quals l'hospital de Sant Joan de Déu en rep un centenar. Tot i ser una malaltia que es pot controlar bé, cada any moren 25.000 persones a tot l'estat per culpa de la diabetis.
 
Entre els diferents tipus de diabetis que hi ha, la tipus 1 es manifesta en nois menors de 20 anysha de ser tractada mitjançant un control constant dels valors de glucèmia en sang i l’administració d’insulina diversos cops al dia, ja que és un tipus de malaltia auto-immune que destrueix les cèl·lules beta del pàncrees causant una deficiència absoluta d’insulina. Doncs bé, el Centre d'Innovació per a la Diabetis Infantil (CIDI) de l'Hospital Sant Joan de Déu ha fet un calendari per difondre la problemàtica de la malaltia i també per recaptar diners per a la recerca d'aquest tipus de diabetis on hi han col·laborat músics de primer nivell com Joan Dausà, Amics de les Arts, Sidonie, Sopa de Cabra, Catarres, Delafé, Sanjosex, Blaumut, Macedònia, Ramon Mirabet i Elena Gadel, a més dels fotògrafs Xavier Torrent, Angharad Segura i Marc Rovira.
 
En el calendari es podran veure fotografies dels músics que hi han participat amb infants o joves amb diabetis duent a terme accions rutinàries: posant-se insulina, fent-se un control glucèmic o anant a l'escola, tot acompanyat amb frases dels nens que hi surten i un codi QR que enllaça amb un vídeo musical del grup. Un calendari genial per regalar aquests dies que es podrà comprar a partir d'avui al mateix hospital (a la sala d'espera d'endocrinologia) per només 5 €.
 

Últimes notícies

    Publicitat