Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Novetats de la Mercè 2015!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Andreu Buenafuente serà el pregoner de les festes de la mercè d'aquest any. Aquesta és una de les novetats que s'han donat a conèixer a l'avanç del programa de la Mercè 2015 que s'ha dut a terme aquest matí al Palau de la Virreina, on hi han anat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la comissionada de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda; la cap de Festes de l’Institut de Cultura de Barcelona o el pregoner d’aquest any, l'Andreu Buenafuente. L'humor i la festa es donaran de la mà aquest any tot creant una Mercè dels cinc continents que no només mira als artistes de Barcelona sinó que els connecta amb els de tot el món. La Mercè, que aquest any té de nou un pressupost de 3,1 milions d'euros, vola al món i sobrevola la ciutat de Barcelona mirant els seus ciutadans mostrant el millor de la cultura popular i tradicional (amb l'associació Adi Folk i artistes de la Índia, Croàcia o Colòmbia), la diada castellera amb els xiquets de Valls o el 125 aniversari del naixement de Joan Amades.

També hi haurà espai pel correfoc (diumenge dia 20), la 65ª mostra de sardanes, el xou de sardanes creatives i dansa contemporània del palauet Albéniz i multitud de mostres d'art de carrer i petits xous d'espectacles de noves tecnologies. Un altre punt important de la Mercè 2015 seran els concerts –tant al BAM com al Mercè Musical–, molts dels quals ja es van avançar fa un parell des setmanes. En tot cas, el concert Mediterraneament serà el plat fort amb l'actuació d'Els Amics de les Arts, Els Catarres i Oques Grasses.

Per altra banda, el MAC Festival omplirà d'art la ciutat amb convidats de Kènia, Montreal, París i futures estrelles del circ que també estaran a Barcelona per la Mercè. Molta presència del teatre argentí (Polenta, per exemple) i també català que oferiran un cabaret, escenaris amb espectacles d'humor i titelles pels més petits, i espais on la gastronomia també hi tindrà molt de pes. També hi haurà el projecte de l'Eduardo Cajal amb noves tecnologies a un avió i un duomo espectacular creat per l'ocasió. Buenos Aires serà aquest any la ciutat convidat per la patrona de Barcelona per el que hi haurà molta presència de la cultura argentina en general, i d'artistes i tradicions procedents de Buenos Aires, sobretot al parc de la Ciutadella.

L'alcaldessa Colau ha tancat l'acte recordant que no participarà en la tradicional missa de la Mercè, tot destacant la riquesa religiosa de la ciutat. "La missa no ha de formar part del programa de les festes", que se celebrarà, ha dit, però a la qual no hi haurà presència institucional del seu equip.

Visca la Mercè!

Últimes notícies

    Publicitat