Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nu#02
©Maria Dias

Nu#02, o com la unió fa la força

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Txell Miras, Josep Abril i Miriam Ponsa conformen un petit triumvirat a l'escena de la moda catalana. Són veterans de la passarel·la 080 Barcelona Fashion –Josep Abril s'havia estrenat a la Gaudí, de fet– i fan bandera d'unes formes de producció i distribució amb caràcter i estretament lligades al territori. A partir d'avui, a més, compartiran botiga, Nu#02 (València, 229) un espai amb tanta personalitat com les seves col·lecciones.

Diuen que l'amistat va començar al REC, el festival de botigues efímeres d'Igualada: "allà convivim, ens fem amics, compartim la filosofia de marca i els problemes", expliquen a l'uníson. "Junts sumem, no som competència". La idea pren cos i es materialitza la tardor del 2014 amb l'obertura de Projecte#01, la botiga situada al barri Le Marais de París, on també compten amb les col·leccions d'Andrea Ayala i Cristina Corres. El projecte funciona i valoren la possibilitat d'importar la fórmula (no l'entenen com a franquícia) a noves ciutats, entre les quals hi ha Barcelona.

Durant temps van voler ocupar l'espai de l'antiga camiseria Pons, però la falta d'entesa amb la propietat els va dur a seguir buscant el local, fins a topar amb uns baixos de l'Eixample que desprenen caràcter. "Les nostres col·leccions tenen molta ànima, i l'espai ha de reflectir aquest ADN fort, per això hem volgut conservar els accidents que doten d'autenticitat l'espai... No hi ha 'fake', ni en la roba ni en el local". Penjadors minimalistes, carros d'antigues fàbriques tèxtils i mobles singulars, racons amb terres hidràulics i columnes de ferro coronades per capitells d'inspiració coríntia.

Però més enllà de la bellesa de l'espai, com serà Nu#02? Aposten per "una botiga de roba amb molt de concepte", que s'allunyi lleugerament de la definició de 'concept-store'. Els tres dissenyadors vendran aquí les seves col·leccions, però a més el visitant també podrà trobar mobles, objectes de decoració, llibres i altres accessoris. "Volem cedir un espai a la gent que fa coses, i va en sintonia amb la botiga". Afegeixen que l'espai ha estat concebut com una peça de roba, com una col·lecció. Ara és el moment de fer que a Nu#02 passin coses.

Últimes notícies

    Publicitat