Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llibreria Malpaso
© Maria Dias

Obre la llibreria Malpaso

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Fa pocs dies que han obert portes i encara no tenen les prestatgeries plenes fins al sostre, però la llibreria Malpaso és un entrar i sortir de gent: veïns, clients que ja són reincidents, el fotògraf Kim Manresa... Malpaso va néixer com a projecte editorial el 2013, recuperant joies poc conegudes d'autors com Neil Gaiman i Kingsley Amis, i l'any passat ampliava horitzons amb un espai de gastronomia capitanejat pel xef mexicà Eduardo González. Aquesta tardor han completat el triumvirat i s'han fet una mica més amos de l'Eixample gràcies a la botiga (Diputació, 331), que han situat a tocar del restaurant i a quatre passes de les oficines de l'editorial.

"Es tracta d'una llibreria generalista que defensa un model una mica diferent", explica el llibreter Bernat Colomer a una clienta. I és que aquí els llibres s'agrupen per editorials, i es distribueixen per l'espai seguint l'ordre alfabètic. Arrenca en un extrem amb l''a' d'Acantilado (amb preàmbul de les tres col·leccions de la casa, Libros del Lince, Jus i Malpaso) i tanquen el recorregut els títols de l'editorial Valdemar. I en comptes de taules de novetats, hi ha taules temàtiques que aniran variant cada mes o dos mesos per oferir una visió més àmplia i transversal de qüestions com la poesia, el feminisme i la Barcelona preolímpica (aquí es barregen des de catàlegs d'exposició fins a novel·les inspirades en la ciutat i assajos periodístics). En una altra taula s'amunteguen els 8.000 literaris, títols com 'Guerra i pau', 'El arco iris de la gravedad' i 'Q', "lectures que per extensió i complexitat suposen un repte", apunta Colomer.

© Maria Dias

A la Malpaso també hi ha un espai per donar a conèixer firmes afins, un 'corner' que ara ocupa la marca de papereria Octaevo, i una saleta dedicada a l'univers infantil. I per fidelitzar la comunitat lectora i enriquir-la, han engegat un programa d'activitats entre les quals destaca el club de lectura feminista organitzat juntament amb la plataforma La Tribu de Frida, a més de les exposicions temporals. Per començar, les il·lustracions de José Luis Merino, amic de la casa i autor dels tampons fets perquè els clients puguin endur-se els llibres dins d'una bossa feta a mida.

© Maria Dias

Últimes notícies

    Publicitat