Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Pablo Derqui sortirà a 'La catedral del mar'

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Era qüestió de temps que 'La capital del mar' es convertís en una superproducció televisiva d'època, amb una esmerçada recreació històrica de cartró-pedra i centenars d'actors. Seguint la línia de Carlos, rey emperador', Diagonal TV ha anunciat que el 26 d'agost començarà el rodatge d'una adapatació del supervendes que Ildefonso Falcones va publicar l'any 2006, un 'best-seller' en la línia d''Els pilars de la terra' de Ken Follet, d'ambientació medieval on es narren un seguit d'històries al voltant de la construcció d'un temple. En aquest cas, Santa Maria del Mar, aixecada entre el 1329 i el 1383.

Entre les boires del segle XIV trobarem un repartiment ambiciós. Pablo Derqui, potser el millor actor català de la seva generació, a qui hem vist recentment a 'Nit i dia', i en muntatges teatrals com 'L'orfe del clan dels Zhao' o 'Una giornata particolare', liderarà el càsting, al costat de Michelle Jenner, que a Julieta es va convertir en noia Almodóvar. Nora Navas, Ramon Madaula i Josep Maria Pou, entre d'altres, acompanyaran l'elenc protagonista. La direcció corre a càrrec de Jordi Frades, avalat per l'experiència i la fama que li va donar la sèrie 'Isabel', sobre el regnat d'Isabel de Castella, emesa a TVE entre el 2011 i el 2014.

Per a qui no se sàpiga el conte, l'acció ens trasllada a la Barcelona de fa 700 anys, en el moment de prosperitat de la ciutat que creix i s'expandeix cap a la Ribera, aleshores un barri de pescadors humils on es comença a construir una església gòtica de les més boniques que hi ha. I és en aquest context que es desenvolupa el relat de la vida d'Arnau Estanyol, fill de masovers que treballen sota les ordres abusives d'uns senyors feudals. La Inquisició i altres misèries de l'època es creuaran pel seu camí.

La major part del rodatge tindrà lloc entre el barri Gòtic i el Born a Barcelona. I algunes parts s'estendran pel poble aragonès Sos del Rey Católico, Cáceres, Toledo i Madrid. Està previst que arribi a la graella televisiva el 2017.

Últimes notícies

    Publicitat