Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Parlem de la regla: desmuntant el tabú

Escrit per
Mónica Boixeda
Publicitat

La cosa, la Juana, la amiga del pueblo, la roja, la Pepa… per a la gran majoria de dones de generacions pre-mil·lenars tots aquests termes són ben coneguts i probablement també ben odiats. La nostra estimada menstruació ha estat batejada durant segles amb diferents noms eufemístics per evitar mencionar-la en públic. No sabem ben bé per quin motiu (en realitat sí que ho sabem) però a totes ens han educat en ocultar la visita ferotge que rebem una vegada al mes. No obstant, sembla que ara les coses comencen a canviar i per fi podem parlar d’ella amb la importància que es mereix i dir obertament que LA REGLA és una putada.

Exceptuant algunes polítiques de censura d’Instagram, últimament han anat sorgint diferents iniciatives, invents o estudis al voltant de la regla que apunten a una progressiva destrucció del tabú. Per fi el món es fa ressò del nostre patiment en silenci i es busquen vies per tal d’alleujar-ne els símptomes. Per fi podem reconciliar-nos amb els nostres cossos i deixar de sentir-nos com un monstre. Vet aquí algunes innovacions en el terreny vermell:

La copa menstrual

©Copasmenstruales.com

Realment no és gaire nova, ja que la seva comercialització es va iniciar als anys 30, però durant els últims anys ha anat guanyant popularitat, especialment gràcies a col·lectius feministes que en promouen l’ús com alternativa als tampons i compreses més natural, ecològica, econòmica i més saludable.

Calces ultra-absorbents

©Cocoro

Apunteu-vos aquest nom: Cocoro. Es tracta d’unes calcetes super absorbents, transpirables i antibacterianes que prometen ser la revolució en el món de la higiene femenina. Adéu a compreses, salvaslips i tampons! Tan senzill com que la teva roba interior no traspassi i no taqui. Estan fetes d’un doble teixit pensat especialment per no perjudicar la pell genital, es poden rentar i reutilitzar sense problema. I per si no fos prou, també són maques! Quatre catalanes són les responsables d’aquest invent meravellós que es finança amb Verkami i ja ha quadruplicat el seu objectiu inicial. Calcetes màgiques? Qui no firmaria?

Xocolata terapèutica

Si bé és cert que la necessitat bàsica quan tenim la regla té a veure amb la higiene, un cop resolt aquest tema el cos només ens demana una cosa: xocolata! Kilos, tones, en forma de bombons, gelat, desfeta, en pastís… Ara imagineu-vos que a més de calmar-vos la gula, existís una xocolata capaç de dissipar el mal d’ovaris. Bones notícies! Aquesta temptació del cel existeix, ve de Suissa i es diu Frauenmond. L’empresa Chocolate with Love ha elaborat una recepta a base d’herbes medicinals que ajuden a disminuir les molèsties derivades de la menstruació. Posi’m dues tasses!

Supositoris de marihuana

©FORIA

Hi ha qui no en té prou amb la xocolata i opta per remeis més immediats. Els laboratoris americans Foria proposen l’ús de supositoris composats bàsicament de cànnabis per fer aquests dies més 'lleugers' i minimitzar el mal de baix ventre. De moment aquest mètode encara no ha estat aprovat per la FDA, així que no han estat testats els seus possibles efectes secundaris, però podem esbrinar que com a mínim t’ajudarà a prendre-t’ho tot amb més sentit de l’humor.

#HappyPeriodMovement


Per últim, cal tenir en compte que la regla no perdona i no entén de classes socials. El moviment #HappyPeriodMovement pretén conscienciar la societat sobre la importància de donar productes d’higiene íntima femenina a les organitzacions i centres socials que treballen amb dones en risc d’exclusió social per tal de que elles també puguin conviure amb la seva regla dignament.

Últimes notícies

    Publicitat