Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Pàrquing de bicis amb la clau al mòbil

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Anar en bicicleta per Barcelona és cada cop més normal, però, tot s'ha de dir, no és segur del tot. I no ens referim a possibles accidents, sinó al risc que suposa aparcar la bici al carrer. I és que dos de cada deu persones que utilitzen bicicleta a la ciutat assegura que els han robat la bici almenys un cop. I no només això, sinó que més del 90% dels casos no la recuperen. Els Mossos reben fins a 1.000 denúncies per robament de bicis cada quatre mesos a Barcelona i era qüestió de temps que sorgís algun projecte per solucionar la demanda d'aparcament segurs per a bicicletes.

Fábrica Letmespace és el primer pàrquing per a bicis amb accés digital a Barcelona. Aparcaments urbans de bicicletes i 'lockers' de barri que poden suposar una solució als robatoris de bicicletes a Barcelona. "Estem desenvolupant una xarxa d'espais connectats que ofereixin diversos serveis com pàrquing de bicis, 'lockers' i minimagatzems amb la finalitat que els usuaris trobin un espai on guardar de forma segura les bicicletes i els seus complements", ens explica el fundador de Fábrica Letmespace, Etienne Darbousset.

Els locals o pàrquings per a bici estan equipats amb una instal·lació que permet que s'obrin a través de l'App LetMeSpace.com i ja tenen un parell d'espais al barri de Gràcia, un al carrer de Perill 32 i l'altre a l'avinguda de Vallcarca 58. En tot cas, pretenen obrir molts més locals a Barcelona. En concret Letmespace vol "rehabilitar i posar en funcionament més de 50 locals obsolets convertint-los així en nous espais intel·ligents".

A més, si teniu un local, podeu convertir-lo en una Fábrica Letmespace. Heu de posar-vos en contacte amb Letmespace i ells estudiaran la viabilitat econòmica, d'ubicació i estructura del projecte i us podreu aprofitar dels diversos convenis que tenen amb proveïdors, finançament d'obres i fins i tot un 'leasing' per la compra del mobiliari. El projecte neix amb l'objectiu d'oferir una solució per trobar aparcament "no només prop de casa, sinó en diferents circumstàncies, com quan vagi a comprar, a treballar o al gimnàs", explica Etienne.

L'usuari pot geolocalitzar els pàrquings més propers, veure la disponibilitat i usar l'espai que més el convingui. "La reserva de la plaça i el pagament es fa a través de l'aplicació, i un cop s'ha fet la reserva, l'usuari disposarà d'una clau digital al seu telèfon intel·ligent, que li permetrà l'accessibilitat al local les 24 hores del dia cada dia de la setmana". Són locals amb vídeo vigilància i assegurats, i la idea és que, tal com conclou Etienne, a Barcelona la xarxa de locals arribi fins a 75 durant l'any 2017, per després exportar el projecte a altres ciutats de l'Estat i obrir locals de prova a Londres o París.

El preu és de 25 euros al mes, o dit d'una altra manera (que sona millor), uns 80 cèntims al dia, però en breu llançaran una oferta de 10 euros al mes, que són uns 30 cèntims al dia.

 

Últimes notícies

    Publicitat