Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Per a quan el Go Topless Day a Barcelona?

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

El Go Topless Day és una celebració i a la vegada reivindicació popular que es du a terme el 28 d'agost de cada any i que anima les dones i homes de tot el món a treure's la samarreta i mostrar els pits amb orgull. L'objectiu és manifestar-se per la igualtat de gènere i criticar els estereotips i la censura que encara hi ha respecte als pits de la dona, principalment. Recordem que a moltes xarxes socials encara està prohibit mostrar els pits d'una dona, però no els dels homes, a més del sexisme existent a moltes institucions públiques i governs de tot el món.

Tot i ser un esdeveniment americà, s'ha estès per tot el món ràpidament i ja es du a terme a ciutats de països com Alemanya, Anglaterra, França, Itàlia i també a Burkina Fasso i Corea del Sud. Hi ha ciutats en què les lleis no permeten l'exposició de cossos nusos públicament, però això no sembla ser un impediment per a una reivindicació que vol aconseguir que les dones deixin enrere la vergonya i reivindiquin els seus drets. És una manifestació festiva i no violenta que es realitza 48 hores després del Dia de la Igualtat de la Dona, que és divendres 26 d'agost. Doncs resulta que tot i que ciutats d'occident importants com París, Bordeus, Ginebra, Londres o Edimburg s'han unit a aquest moviment, el Go Topless Day no se celebra ni a Catalunya ni a cap ciutat de l'Estat.

Potser va sent hora que això canviï, no? A Nova York aquest any va anar molt i molt bé :) Al web del Go Topless Day podreu informar-vos millor, llegir reculls de premsa d'altres edicions o posar-vos en contacte amb l'organització. Hi haurà Go Topless Day a Barcelona l'any 2017?

Mapa de Go Topless Day al món

Últimes notícies

    Publicitat