Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Per Nadal, torna Casa Leopoldo

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

A finals de desembre apujarà la persiana Casa Leopoldo, que va tancar el novembre del 2015; i és una sort que en aquesta Barcelona de grans inversions i projectes de cara al turisme, siguin dos cuiners i empresaris de trajectòria impecable que es facin càrrec del clàssic del Raval: Romain Fornell (Caelis, Cafe Emma, Café Turó, Épicerie i Òscar Manresa (Torre d'Alta Mar, Kauai, Casa Guinart...) seran els responsables del restaurant, segons va publicar El Periódico.

Preguntem a l'Òscar Manresa sobre la continuïtat d'una carta mítica i mitificada en el subconscient 'gastroliterari' i la resposta és directa: «No volem fer invents ni canviar coses, sinó recuperar aquest espai. Li netejarem la cara i farem la cuina per la que es recorda: bon producte i receptes de Barcelona».

Segons explica Manresa, ho faran amb la benedicció de la Rosa Gil («tenim molt bona relació amb ella i volem continuar la història de Casa Leopoldo») i amb fidelitat a l'original: «S'està intentant mantenir la carta antiga íntegra», explica, que a més tindrà propostes amb el segell dels dos cuiners. Però la cua de bou, el capipota i les mandonguilles amb sípia i gambes no faltaran, segur.

I d'altra banda, esclar, no tocaran ni un pèl del carisma taurí del local, present en quadres, cartells i rajoles: «Això és un patrimoni de la ciutat que no pot desaparèixer. I el local té una història literària que pot donar molt de sí», vaticina Manresa. Sens dubte: Casa Leopoldo va obrir portes l'any 1936 i va viure en primera fila la Guerra Civil, les glòries de la Barcelona torera, la postguerra, i ja assentat  com a escenari novel·lesc de Vázquez Montalbán, les reunions clandestines i les mirades de gairell de la Transició. 

Últimes notícies

    Publicitat