Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Per què els catalans són... Pregunta a Google!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Google és un pou d'informació gairebé infinit. L'enciclopèdia més immensa que hi ha. De fet, diuen que en pocs anys hi haurà més informació en aquest cercador que la que s'ha escrit en tota la història en paper. Ara entrem a Google buscant respostes per a quasi tot. Fins i tot cerquem coses que no tenen resposta aparent...

Com us haureu adonat, quan escrivim paraules al cercador, Google proposa una sèrie de paraules per concloure la frase, que són les més utilitzades per altres usuaris: dit d'una altra manera, el cercador proposa les paraules amb major nombre de recerques. Aquest sistema, de vegades, revela coses ben curioses. Per exemple, si escrivim la frase "why are catalans so..." les propostes que ofereix Google –basades en les cerques dels usuaris– demostra que els estereotips continuen sent molt poderosos.

Aquestes són les primeres opcions que proposa Google per a la cerca de "Why are catalans...":

1. Per què els catalans són tan... GROLLERS (RUDE). Sempre hem pensat que els guiris són maleducats, que no tenen respecte per res, però resulta que per a Google, els catalans són 'rude', que ve a ser barroers i matussers. Vaja...



2. Per què als catalans... SE'LS ANOMENA POLONESOS (CALLED 'POLACOS'). Hi ha moltes teories sobre això. Es diu que els catalans són polonesos perquè utilitzen una llengua estranya, incomprensible per als espanyols, que des de fa dècades diuen que és tan rar com el polonès. També es diu que al segle XVII, els catalans eren qui acompanyaven els polonesos que portaven fusta cap a Andalusia i aquests no feien distincions i els deien a tots polonesos. Sigui com sigui, fins i tot tenim un programa de televisió que es diu 'Polònia' i que és la llet!


3. Per què els catalans són tan... ODIATS (HATED). Bé, primera notícia! Potser els últims anys les tensions polítiques no han ajudat, però, que coi, aquí no s'hauria d'odiar ningú.


Però ep, la guillotina de Google no sap què és la compassió. Els espanyols, sempre segons el que es busca a Google, són també grollers, a més a més de cridaners, cruels amb els animals (potser les corregudes de toros hi tenen alguna cosa a dir aquí) i mandrosos. Els alemanys són rics i forts i els italians racistes i guapos. Déu n'hi do amb els prejudicis dels usuaris de Google!

Últimes notícies

    Publicitat