Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Per què m’agrada tant la sèrie Nit i Dia?

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

1-Perquè abans TV3 feia sèries per a la tieta i ara fa sèries perquè la tieta mori d’un atac al cor fulminant. Nit i dia va molt, però que molt forta.

2-Perquè no hi ha bons. De fet, els teòricament bons estan igual de tarats que els dolents; no hi gaire diferència entre l’assassí i el jutge o la forense. Tots els personatges de la sèrie es deixen seduir pel costat obscur amb més facilitat que Kylo Ren després que han Solo li confisqui la Play 4. Fredor, traïció, trauma, malignitat..., optimisme a dojo!

3-Perquè feia temps que demanàvem pit, cul, sang i fetge a una sèrie catalana, i d’això Nit i dia en va sobrada. Aquí follen, insulten i maten. I ho podem veure amb tots els ets i uts. Gràcies!

4-Perquè té homenatges constants a Hitchcock, de vegades recorda a Seven, ofereix turbulències que podria signar David Cronnenberg i, en el darrer capítol que hem vist, hi ha un referència claríssima a Ascensor para el cadalso de Louis Malle. Uns referents de merda, com veieu.

5-Perquè fins fa un mes, sempre que veia Marc Martínez en alguna peli o sèrie, el recordava presentant un dels meus programes infantils de referència, Matraca, no! Ara, gràcies al paper del psicòpata assassí de velles, per fi el contemplo d’una altra manera. En altres paraules: si fos una iaia no m’aproparia a demanar-li un autògraf ni borratxa d’anís.

6-Perquè l’escena de la Clara Segura fent-li una palla a Marc Martínez dins un cotxe, amb la mà esquerra i el braç en posició antinatural (i sense mirar!), encara em persegueix. En un minutet, la feina està enllestida: quin joc de canell, mama mia .

7-Perquè la sèrie ha callat les boques dels que vaticinaven un C.S.I. a la catalana. Nit i dia s’ha revelat com un thriller policíac realista molt més enriquidor, fosc i perillós. Ja li agradaria al llepafils d’en Grissom tenir els pebrots de la Sara.

8-Perquè hi ha un bon guió. Sí, sí: bon guió... Ho sé, feia segles que no sentíeu aquest dues paraules juntes en el context audiovisual autòcton. Doncs comenceu a acostumar-vos a trames ben desenvolupades, intrigues ben dosificades i personatges treballadíssims. Coses que passen.

9- Perquè tots els actors estan a un nivell altíssim. Aquest dilluns, mentre Mario Gas, Vicky Peña, Marc Martínez i Clara Segura donaven lliçons d’interpretació a TV3, a Telecinco la resta d’Espanya s’empassava el mètode Stanislavski del repartiment de El chiringuito de Pepe: dues galàxies diferents.

10-Perquè surt un dels meus escriptors favorits fent d’extra: és el gran Marc Pastor (Bioko, L’any de la plaga) i la bata blanca li queda d’allò més bé en contrast amb la barba. Guapot, el paio.

Últimes notícies

    Publicitat