Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Per què ningú no s'hauria de perdre 'Aguas plateadas, autoretrato de Siria''

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

La sessió de cinema que han programat per avui a la Filmoteca no hauria de passar desapercebuda per ningú. No només perquè es tracta d'una sessió de solidaritat amb els refugiats sirians, sinó perquè la pel·lícula que projectaran mostra la situació que viu Síria, una població sotmesa des de principis del 2011 a un règim de barbàrie i crueltat immers en una guerra eterna. La sessió serà avui a les 19.00 hores, en col·laboració amb la Federació Catalana de Cineclubs i la distribuïdora Paco Poch Cinema i tota la recaptació obtinguda de la venda d'entrades es donarà a les ONG Metges Sense Fronteres i ACNUR, que destinaran a favor de les persones refugiades afectades per la crisi de la Mediterrània.

'Ma’aal-Fidda/Silvered water- Syria self-portrait', que és com es diu realment el film, neix amb l'objectiu de “mobilitzar la comunitat internacional, dramàticament indiferent davant aquesta tragèdia" amb una peça audiovisual crua i sovint insuportables, que és possible gràcies als usuaris de YouTube, que es troben al lloc dels fet i enregistren les imatges de l'horror. I també gràcies a una dona que càmera en mà es troba ho enregistra tot i es troba amb el director Ossama Mohammed i veu en ell un mestre, que descobreix amb ella un nou rostre de Síria i un cinema lliure. El rostre d’una Síria destrossada per les bombes de Bashar al-Assad, responsables de més de 150.000 morts.

"Selfie brutal de la guerra de Síria", "L'infern sirià vist des de dins" o "El Guernica de la guerra de Síria" són algunes de les crítiques que s'han pogut llegir a mitjans sobre el film definitiu del retrat d'una guerra que dura més de 4 anys, i on més de la meitat de la seva població necessita assistència humanitària i aproximadament 7,6 milions dels quals es troben desplaçades de les seves llars. Ja sabeu, avui a les 19.00 h teniu una cita a la Filmoteca. Aquí teniu més informació sobre una sessió imprescindible que a més estarà presentada per representants d’ACNUR, del Comitè de Solidaritat amb el Poble Sirià i de Metges sense Fronteres.

Últimes notícies

    Publicitat