Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Per què no volem que tornin els toros a Catalunya

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Post modificat el dia 20 d'octubre de 2016

No és cap broma de mal gust. Els toros podrien tornar a Catalunya ben aviat si fem cas a les notícies. El Tribunal Constitucional (TC) ha tombat la prohibició dels toros que es va normalitzar fa anys. El recurs en contra de la llei d'abolició el va presentar el PP l'any 2010 i ara, el TC considera que la prohibició envaeix competències de l'Estat perquè els toros són patrimoni immaterial. Bé, potser cal refrescar la memòria als membres del TC i fer un petit llistat dels motius pels quals no volem tornar als toros...

Gaudir a costa del patiment dels animals

Costa entendre-ho, però encara hi ha gent que gaudeix veient un animal patir. Perquè sí, els toros pateixen, agonitzen i ploren, com tots els animals amb sistema nerviós. O calen imatges com aquestes per reconèixer-ho?

Crueltat extrema

Ferir-lo, punxar-lo, torturar-lo i finalment, quan és mort, tallar-li orelles i cua davant de centenars de persones que criden i ho celebren. Hi ha mort més indigne?

Un exemple per als més petits

Quins són els valors que volem transmetre als nostres fills? Que fer patir als animals i matar-los en nom de la cultura és bo i normal? Si els més petits no respecten els animals, com respectaran després a les persones? Hi ha moltes formes d'expressió artística, però definitivament, la crueltat i la mort NO ho són!

Per què no ho fem amb gossos, ja que estem?

Senyors i senyores del TC, s'imaginen que en comptes de toros, els qui posem a la sorra són les seves mascotes? Gossos, gats... en nom de l'art. Costa d'imaginar, oi?

IVA tacat de sang

Diuen que la tauromàquia reporta ingressos a l'Estat de més de 40 milions d'euros anuals en concepte d'IVA. A quin preu? L'ingés d'uns quants milions d'euros no justifica l'escarni públic i el maltractament animal, en una societat moderna com la nostra.

Els toros són màquines de matar

Sí, son animals extremadament violents que no dubten en agredir a qui se'l posi al davant i bla bla bla...

Encara amb dubtes?

Ara, amb calma i sense parpellejar, poseu-vos aquest vídeo fins al final i sigueu capaços i capaces de tornar a dir que això és art i cultura. 

Últimes notícies

    Publicitat