Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Portes obertes a pagès!

Escrit per
Lidia Capitán
Publicitat

Us heu adonat com els nostres hàbits alimentaris han canviat en els últims anys? Fa algun temps a tots ens semblava perfecte anar a restaurants fast-food i fer una festa amb hamburgueses i pizzes era el pla ideal amb els amics. Ara bé, això està canviant i cada cop ens preocupa més el que mengem, així com la qualitat dels aliments. Seguint amb aquesta nova tendència, i ara que Catalunya ha estat escollida Regió Europea de la Gastronomia 2016, ha nascut la primera edició del 'Benvinguts a pagès'.

Del 17 al 19 de juny, centenars d'explotacions ramaderes i agroalimentàries de totes les comarques catalanes obren les portes al públic per mostrar l'origen dels aliments, la feina que s'hi fa i les persones que hi ha al darrere. Aquesta és una oportunitat perquè els visitants (famílies, parelles, colles d'amics, apassionats de la cuina...) puguin conèixer, degustar i comprar productes locals de primera mà i en el mateix lloc d'origen.

Per organitzar l'escapada a pagès, s'ha creat un web on podeu buscar quina és l'activitat que més s'adequa a vosaltres. Hi ha la possibilitat de cercar per comarca o bé per producte: arròs i cereals, aviram i ous, vi i cava, carn i embotits, formatges i làctics, fruita fresca, fruits secs, mel, llegums, oli i olives, peix i marisc o verdures, hortalisses i bolets. Com veieu, l'oferta és ben variada i en teniu per a tots els gustos.

Les visites, que duren una mitja hora, són totalment gratuïtes i no cal fer reserva prèvia; només en cas que sigueu un grup nombrós. A més, a part de les visites diàries (dissabte de 10 a 19 h i diumenge de 10 a 15 h), els organitzadors de 'Benvinguts a pagès' aposten pel turisme d'interior creant menús i paquets especials d'allotjament.

Ja no teniu cap excusa per no aprofitar el bon temps i viure un cap de setmana rural!

Últimes notícies

    Publicitat