Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Prohibida l'amputació de cua a gossos!

Per
Pau Roca
Publicitat

S'han acabat les operacions i mutilacions per raons estètiques. S'ha acabat jugar amb el patiment i el dolor dels animals a costa nostra. El congrés ha aprovat la prohibició d'amputació de la cua de gossos i també ha rebutjat la reserva que el Partit Popular havia presentat -en principi amb el suport d'ERC- perquè hi hagués una excepció amb les races de caça.

L'Estat s'ha adherit al Conveni Europeu de protecció d'animals de companyia, que ha decidit prohibir el tall o amputació de la cua, orelles, secció de cordes vocals i extirpació d'ungles i dents de qualsevol mascota. L'única excepció serà per raons de salut.

La legislació que defensa els animals d'amputacions com les de la cua es va aprovar a Estrasburg l'any 1987. Fins ara, 23 països s'hi han unit, però Espanya ha trigat 30 anys a fer-ho. A Catalunya, Aragó, Madrid o València la legislació ja condemnava aquestes pràctiques, però era una demanda permanent d'associacions animalistes i de defensa dels animals prohibir-les de manera definitiva. Ara, la prohibició s'amplia a escala estatal. Gran notícia!

Últimes notícies

    Publicitat