Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Prohibit entrar a bars i clubs a partir de la 1.30 h

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Una sèrie de mesures ultrarestrictives s'han aprovat a la ciutat. Degut a l'augment d'incidents violents, presumptament relacionats amb l'abús d'alcohol, les autoritats han decidit que la solució és que es prohibeixi l'entrada a partir de la 1.30 h a clubs, bars, teatres, espais culturals, locals musicals o qualsevol negoci on es pugui vendre alcohol. Si esteu a un bar i sortiu a fer un piti més tard de la 1.30 h, no hi podreu tornar a entrar. Si esteu ballant a un club i sortiu a pagar el tiquet del pàrquing a la 1.31, heu begut oli: ja podeu anar tirant cap a casa que la nit s'ha acabat. Sona fatal, oi?

Us imagineu haver de plegar a l'Apolo a la 1.30 h? Just quan Dj Fra, Coco o el resident de torn dóna pas al convidat de la nit? O que a la 1.30 h ja no podeu entrar a Razzmatazz, en el moment exacte en què des de la cua sentiu la cançó que portàveu tota la setmana esperant? O que esteu a la sessió golfa de Phenomena i a la 1.30 h ja no podeu tornar a entrar... perquè a dins s'hi venen cerveses! Doncs tot això és el que està passant a Sydney. Ara fa un parell d'anys, l'estat de New South Wales, a Austràlia, va posar en marxa un grapat de mesures per tal de controlar el consum d'alcohol i, des de llavors, els carrers de Sidney són autèntics deserts. L'oferta cultural s'ha reduït dràsticament i Sydney s'ha convertit en un cementiri per culpa d'aquesta llei. Més d'una dotzena de bars musicals de la ciutat, alguns d'ells mítics, han hagut de tancar per culpa d'aquests abusius tocs de queda i les vendes d'entrades a espectacles musicals s'han reduït... més d'un 40%!

Els nostres col·legues de Time Out Sydney ens han explicat la situació i només imaginar que això pugui passar a Barcelona ens posa de molt mal humor, així que des d'aquí només podem dir, un cop més, que aquests problemes es resolen amb educació, cultura i altres mesures, com per exemple campanyes de conscienciació sobre l'abús d'alcohol, però mai amb normes prohibitives i restrictives com aquestes. Cridem #KeepSydneyOpen ben fort, a veure si amb una mica de sort ens senten des d'Austràlia.

Últimes notícies

    Publicitat