Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Quan un veí tomba un festival

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

La setmana passada vam saber que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obligava a anul·lar el festival Nowa Reggae i la festa de presentació del Vida Festival, tots dos a Vilanova i la Geltrú. I tot per la demanda interposada per un veí, un sol veí, que es queixava del soroll que havia d'aguantar durant dos dies a l'any. L'Ajuntament de Vilanova ha tancat el Molí de Mar (a la foto), el recinte del festival, i ha hagut de pagar 3.000 euros d'indemnització als veïns 'destorbats'. El mateix que ha passat a l'Heliogàbal, que per culpa d'un veí que fa tres anys que viu a sobre del bar musical (el local ha celebrat 20 anys!), han hagut de deixar de fer concerts i muntar un xou el 5 de maig al Razzmatazz per pagar la bestial multa que els va 'regalar' la Guàrdia Urbana. El mateix que va passar amb La Paloma, que fa nou anys que està tancada. I podrien tirar enrere i no ens aturaríem...

Davant del panorama tribunalici que se'ns presenta, l'ARC, l'associació que aplega mànagers i representants, ha emès avui un comunicat on diu estar "preocupada per aquesta resolució, ja que es pot fer extensiva a qualsevol concert que excedeixi els volums marcats per la llei i que se celebri fora de la programació de festes tradicionals, com la festa major. Aquesta sentència posa en estat d’alerta tots els ajuntaments de Catalunya". I afegeixen: "Una de les reivindicacions endèmiques de l’associació és el reconeixement de la música com una activitat cultural i no com un entreteniment".

El més curiós és que el TSJC digui que per festa major es pot fer tot el soroll que faci falta, però que fora d'aquesta època, tots a callar. Com si només el poder públic (un ajuntament, en aquest cas) pogués muntar una festa. Fa anys que un servidor aguanta com pot les festes del seu barri. I el dia que no pugui més, marxaré. També vaig viure sis anys al costat de l'Heliogàbal, en un primer pis amb una finestra que donava al carrer, i no em van despertar cap nit... Passa que els d'aquesta banda del món anem a fer xivarri al barri del costat, però no volem que vinguin al nostre a fer-lo. I si ja comencem a anul·lar festivals perquè un sol veí, un de sol, no pot dormir una nit, anem arreglats.

L'Ajuntament pot trepanar-te les orelles un dissabte a les vuit del matí perquè fan obres. I un sol veí que no dorm una nit pot deixar sense feina desenes de persones. Aquest no és un país per a la cultura.

Últimes notícies

    Publicitat