Time Out a la teva bústia d'entrada

Quan un veí tomba un festival

Per
Andreu Gomila
Publicitat

La setmana passada vam saber que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obligava a anul·lar el festival Nowa Reggae i la festa de presentació del Vida Festival, tots dos a Vilanova i la Geltrú. I tot per la demanda interposada per un veí, un sol veí, que es queixava del soroll que havia d'aguantar durant dos dies a l'any. L'Ajuntament de Vilanova ha tancat el Molí de Mar (a la foto), el recinte del festival, i ha hagut de pagar 3.000 euros d'indemnització als veïns 'destorbats'. El mateix que ha passat a l'Heliogàbal, que per culpa d'un veí que fa tres anys que viu a sobre del bar musical (el local ha celebrat 20 anys!), han hagut de deixar de fer concerts i muntar un xou el 5 de maig al Razzmatazz per pagar la bestial multa que els va 'regalar' la Guàrdia Urbana. El mateix que va passar amb La Paloma, que fa nou anys que està tancada. I podrien tirar enrere i no ens aturaríem...

Davant del panorama tribunalici que se'ns presenta, l'ARC, l'associació que aplega mànagers i representants, ha emès avui un comunicat on diu estar "preocupada per aquesta resolució, ja que es pot fer extensiva a qualsevol concert que excedeixi els volums marcats per la llei i que se celebri fora de la programació de festes tradicionals, com la festa major. Aquesta sentència posa en estat d’alerta tots els ajuntaments de Catalunya". I afegeixen: "Una de les reivindicacions endèmiques de l’associació és el reconeixement de la música com una activitat cultural i no com un entreteniment".

El més curiós és que el TSJC digui que per festa major es pot fer tot el soroll que faci falta, però que fora d'aquesta època, tots a callar. Com si només el poder públic (un ajuntament, en aquest cas) pogués muntar una festa. Fa anys que un servidor aguanta com pot les festes del seu barri. I el dia que no pugui més, marxaré. També vaig viure sis anys al costat de l'Heliogàbal, en un primer pis amb una finestra que donava al carrer, i no em van despertar cap nit... Passa que els d'aquesta banda del món anem a fer xivarri al barri del costat, però no volem que vinguin al nostre a fer-lo. I si ja comencem a anul·lar festivals perquè un sol veí, un de sol, no pot dormir una nit, anem arreglats.

L'Ajuntament pot trepanar-te les orelles un dissabte a les vuit del matí perquè fan obres. I un sol veí que no dorm una nit pot deixar sense feina desenes de persones. Aquest no és un país per a la cultura.

Últimes notícies

    Publicitat