Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Què cal tenir en compte si viatgeu amb la vostra mascota

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

L'estiu és l'època de l'any en què més animals de companya s'abandonen. A més, la quantitat de gossos i gats que van recollir les protectores l'any passat va ser molt alta i és per això que cal tenir en compte que un animal de companyia ho és per a tota la vida. Precisament per això, a l'estiu són moltes les famílies que decideixen gaudir de les vacances amb el quisso, el gat, el lloro, el periquito o la tortuga. Si ho feu, llegiu aquests set punts que heu de saber per viatjar amb el vostre animal de companyia.

Mitjà de transport adequat

Els animals pateixen igual o més que els humans. Si feu un viatge llarg, cal que estiguin còmodes i en el cas que es maregin, heu de parlar amb el veterinari per saber si els podeu donar pastilles o relaxants contra els marejos.

L'animal també necessita estirar les cames

En el cas dels gats o gossos, heu de ser conscients que també necessita fer aturades, beure aigua, caminar una mica i, sobretot, no agafar calor a dins del cotxe. Els cops de calor són molt dolents per als animals, i si aparqueu el cotxe a una benzinera o zona de descans, l'animal hauria de venir amb vosaltres sempre que sigui possible; no el deixeu al cotxe sota el sol.

Ben identificats

L'any passat, només el 3% dels gats recollits per protectores estaven ben identificats, amb el xip ISO homologat. En el cas dels gossos, la xifra era del 33%. És importantíssim que els animals estiguin ben identificats per, en cas de pèrdua, recuperar-lo ràpidament. A més, tal com expliquen des del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, l'AIAC posa a disposició dels seus usuaris una placa amb codi QR per penjar-la al collar de l'animal i agilitzar-ne la identificació en cas de pèrdua.

Cinturó per a tots

L'animal no pot anar solt al cotxe. És perillós per a ell i per al conductor, ja que podria molestar-lo i provocar algun tipus d'accident. Abans de sortir heu d'assegurar-vos que teniu subjeccions per al cinturó de seguretat, cistelles de transport (gàbies) o barres de separació.

Passaport

Gossos, gats i fures han de tenir passaport propi que els permeti viatjar per la Unió Europea sense problema. Si no ho feu, en tornar a casa podríeu endur-vos un ensurt i que no us deixessin tornar amb la vostra mascota. El passaport el podeu demanar al vostre veterinari.

Animals permesos

Sembla molt obvi, però abans d'anar a un hotel, càmping o casa rural cal assegurar-se que admeten mascotes. Que podran mantenir la qualitat de vida que tenen a casa, que tindran zones per córrer (en el cas dels gossos) i que no notaran excessivament el canvi d'espai.

I en cas de no poder viatjar amb la vostra mascota...

...heu de saber que hi ha persones que els encanta cuidar dels animals durant l'estiu. Pàgines web com Bibulu o Gudog (només per a gossos) en són un exemple. Cuidado Mascotas és una altra web que, en aquest cas, us posa en contacte amb particulars que expliquen el seu perfil (si tenen animals, les característiques del seu pis, l’experiència...) i la tarifa que demanen a canvi.

--

Moltes d'aquestes recomanacions s'han extret de l'article '10+3 coses que cal saber si heu de viatjar (o no) amb la mascota' del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya.

Últimes notícies

    Publicitat