Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Què fem amb l'arbre de Nadal, la garlanda i la molsa?

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Nadal és l'època de l'any de més consum i també l'època en què generem més residus. Des de l'embolcall dels regals a objectes vells passant per la garlanda o l'arbre de Nadal, un cop passades les festes és el moment de retirar els elements decoratius que han estat protagonistes aquests dies i tornar a la normalitat. I és normal que després de tot no tinguem molt clar què fer amb tot això, així que aquí us expliquem què fer o més ben dit quina és la millor manera de desfer-nos d'ells. Si els dipositem on cal ens assegurem que tinguin un tractament adequat i per tant augmentarem la seva utilitat!

Llums de nadal. Normalment, les llums de Nadal funcionen amb electricitat, així que a l'hora de desfer-vos d'elles (en el cas que no vulgueu reutilitzar-les per l'any vinent) les haureu de portar als punts verds de la ciutat, i un cop allà, al contenidor d'aparells elèctrics. En tot cas, les llums de Nadal duren molt, així que si el que voleu és senzillament reciclar la bombeta podeu llençar-la als punts de reciclatge dels centres comercials, per exemple. 

Molsa. La molsa té una funció importantíssima dins del bosc. Retenen molt l'aigua i acumulen molts nutrients i són l’hàbitat d’animals petits, a més que fan la funció de substrat per a la germinació de llavors d’altres plantes i protegeixen el sòl. Per això és millor fer servir gespes artificials o naturals, sorra o pedres, o bé reutilitzar-la. Si teniu molsa fresca la podeu assecar i que us duri molts anys. Heu de posar-la en horitzontal –tot evitant que un tros estigui sobre l'altre– sobre paper assecant-se i canviar-lo de tant en tant fins que s’hagi assecat del tot. Després la podeu guardar en una caixa i en un lloc sec i us durarà molt! I si l'heu de llençar, doncs al contenidor marró, el dels residus orgànics.

Garlanda. La garlanda és la cadena de flors o fullatge trenat, normalment de plàstic, que s'utilitza per penjar com adorn a l'arbre. Sempre és millor utilitzar garlanda natural, ja que el plàstic és molt menys ecològic. En el cas que les hàgiu de llençar, si són de plàstic hauran d'anar al contenidor groc. Si pel contrari és de drap o de fusta, al contenidor gris (biodegradable) i si és de cartró o paper, al contenidor blau.

Arbre de Nadal. Si no el podeu replantar en un jardí l'haureu de tirar. Però tranquils, perquè a partir del dia 7 d'aquest mes i fins al 17, l'Ajuntament instal·larà més de 200 punts de recollida d'arbres de Nadal per tota la ciutat. Els arbres recollits són transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on es trituraran per a ser convertits en encoixinat.

Últimes notícies

    Publicitat